Diari La Veu del País Valencià
El Seprona i la Policia de Vila-real identifiquen l’autor de l’enorme vessament de fangs al Millars

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Borriana i la Policia Local de Vila-real han descobert l’autor de “l’enorme vessament de fangs i fem” produït al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

Es tracta d’un home de vora 60 anys i propietari d’una bassa destinada al reg per degoteig de tarongers ubicada molt a prop del lloc exacte on es va iniciar l’abocament. L’home va decidir netejar la bassa i abocar els fangs al riu.

Fa aproximadament un mes la guarderia rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat, va trobar un abocament il·legal de grans proporcions a la zona fluvial protegida. Concretament, es tractava d’un vessament format per fangs barrejats amb gran quantitat de botelles i bosses de plàstic, llaunes, tubs, teles, restes de fem i altres residus.

L’abocament es va produir entre el pont de l’autovia CV-10 i el de l’autopista AP-7 al terme de Vila-real. Es tractava d’un enorme escolament de fangs de vora 300 metres de llargària que havia caigut per tot el vessant del marge dret del riu i que més tard s’havia precipitat per un penya-segat de vora 25 metres fins al llit del riu Millars. La guarderia del Consorci va avisar immediatament el Seprona i la Policia Local de Vila-real perquè es feren càrrec de la investigació.

El lloc exacte on es va produir el vessament té una gran importància per a un animal emblemàtic com és la llúdria. La colada de fangs va arribar fins al llit del riu per on circula l’aigua del Millars i cacen i viuen des de fa uns mesos diversos exemplars d’aquest animal. Ara l’autor de l’abocament il·legal s’enfronta a una sanció important per abocament en domini públic hidràulic i en espai natural protegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa