Diari La Veu del País Valencià
Film València, una web perquè rodar al País Valencià siga més fàcil

En un rodatge, trenta minuts perduts són una fortuna. Per això, les productores necessiten que els tràmits tant per a posar en marxa la gravació de pel·lícules com per a solucionar possibles entrebancs, com ara un dia de pluja inesperat, siguen ràpids. Actualment, hi ha ciutats com València, acostumades a convertir-se en platós, que poden donar respostes i alternatives àgils; però, què passa quan un equip es troba fent un vídeo a un poble xicotet i que no té experiència en aquestos tipus d’activitats?

Per a donar resposta als tràmits burocràtics, accelerar-los i donar solucions efectives a les productores que trien les poblacions de la demarcació de València com a escenari de les seues pel·lícules, el Patronat de Turisme de la Diputació de València ha posat en marxa un web: Film València, una plataforma que gestionarà el personal del patronat i que té la finalitat de fer més fàcil rodar pel·lícules, espots publicitaris, curts o qualsevol vídeo professional.

Film València és la conclusió d’un projecte en què ha treballat des de fa dos anys el Patronat de Turisme i l’Institut Valencià de Cultura, encara que ja se’n van donar detalls en juny de 2016, quan aleshores es va anunciar la intenció de coordinar i de liderar des de la Diputació la xarxa de Films Office els locals que existeixen a la demarcació de València. Des d’aquest dijous la web està activa en tres dominis i naix amb l’esperit de convertir-se en una eina viva per a donar-li forma a la indústria audiovisual, va destacar durant la presentació al Club de les Comarques el director tècnic del Patronat, Evarist Caselles.

La web pretén connectar els productors amb aquells que prenen les decisions: els polítics, de manera que tot allò que ateny a la burocràcia puga acurtar els terminis. La posada en marxa de la plataforma ja és un pas endavant en aquest sentit, va destacar Ximo Solano, però aconseguir que tot allò relatiu a llicències d’ocupació de la via pública i espais siga tan poc i tan eficient com es puga farà guanyar competitivitat i que el País Valencià atraga més productors que vulguen emprar el territori per a les localitzacions de les seues pel·lícules. Així, la web està oberta a suggeriments perquè els cineastes puguen indicar les necessitats reals i l’eina virtual siga més eficient. De moment, es poden consultar a més del text, imatges dels llocs, però està previst incloure vídeos i fotografies en 360 graus.

Film València inclou informació sobre localitzacions, un directori de serveis professionals, notícies i informació sobre la web. S’ofereix en tres idiomes: valencià, castellà i anglés. Des de la plataforma es coordina l’oferta com a plató exterior que atresoren 30 localitats –associades com a municipis film friendly. Els productors podran trobar tots els “encants dels pobles” amb 130 detalls i possibilitats dels diferents edificis, barris i espais naturals que estan descrits a través de les etiquetes i categories però també un llistat de perfils tècnics des de conductors, maquilladors i perruquers fins a electricistes, tècnics de càmera i directors. De fet, el directori s’ampliarà a mesura que els interessats es posen en contacte amb els treballadors del Patronat. La finalitat és “utilitzar el nostre poble per a fer indústria audiovisual”, va destacar Solano, i, alhora, “facilitar la feina per a poder fer els nostres productes cinematogràfics”, va afegir el president dels actors professionals valencians.

La web també ofereix altra informació, com ara a la distància a què queda l’aeroport més proper al lloc que un productor trie per a gravar una pel·lícula i les connexions per carretera i allotjaments més propers, entre altres dades. Pel que fa a tràmits burocràtics, els locals film friendly ofereixen de manera gratuïta i personalitzada assessorament sobre localitzacions i ajuda en la gestió de permisos per a rodar en localitzacions privades, contactes amb professionals del sector, exempció de taxes per ocupació de la via pública, reserves d’espais d’aparcament sense cost i assessorament per a aconseguir allotjament film friendly.

Els municipis que volen incloure el seu territori i els seus espais tant interiors com exteriors poden afegir-se a la plataforma en qualsevol moment posant-se en contacte amb el Patronat de Turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa