Diari La Veu del País Valencià
Soler, optimista amb el fet que el Ministeri actue sobre el deute de la Marina de València

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha visitat les obres de rehabilitació del Tinglado 2 de la Marina de València, on ha revelat que aquest dilluns va mantindre una llarga conversa amb la secretària d’estat d’Hisenda i vicepresidenta del Consorci València 2007, Inés María Bardón, sobre els problemes financers que arrossega la infraestructura portuària.

“Hem iniciat converses sobre el problema del deute de la Marina i sóc optimista perquè el mur de silenci del passat ara és diàleg i ganes de trobar solucions”, ha manifestat Vicent Soler. El conseller, que ha realitzat la visita juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i el director del Consorci València 2007, Vicent Llorens, ha destacat que “el deute de la Marina és plom en les ales del Consorci perquè sense la condonació o reestructuració d’aquesta càrrega financera, no podrem mirar al futur amb l’esperança que necessitem”.

Soler s’ha referit així al deute de més de 420 milions d’euros que arrossega el Consorci València 2007 i que compta amb l’aval del Govern central. A més, la Marina té també un altre deute de més de 60 milions d’euros que deriva d’una operació subscrita amb el Banc Santander, que posteriorment va ser venuda i ara mateix està en mans d’un intermediari financer.

“La càrrega financera de la Marina llastra les possibilitats de reconvertir aquesta zona que estava en desús i abandonada i posar-la en valor, per al gaudi de tots els valencians”, ha afirmat el conseller d’Hisenda. “El Consorci València 2007 treballa perquè aquest espai, que és un emblema i un símbol del canvi, es puga convertir en un pol d’atracció de la innovació i posar-lo al servei dels barris propers perquè es convertisca en una gran àgora”, ha destacat Soler.

Al respecte, Ribó ha destacat que “a la Marina falten dues coses: primer, que l’estat espanyol, d’una vegada, condone el deute que tenim amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), de la mateixa manera que en el seu moment va ser assumit el deute a Sevilla, a Barcelona o a Saragossa en tots els grans esdeveniments i, en segon lloc, s’ha d’abordar urgentment el deute que abans era amb el Banc Santander i que ara s’ha venut a un fons”.

Segons l’alcalde, el Tinglado 2 va tenir “un gran pes en la definició del que és la Marina de València”, i les obres en aquest espai “indiquen que la Marina ha eixit d’una situació molt preocupant, està funcionant i està tirant endavant”.

Un espai a disposició de la població

El Tinglado 2 de la Marina de València es convertirà en un “espai a la disposició de la població, de les associacions veïnals i de la societat valenciana” després de les obres de reparació i condicionament que s’estan escometent en el recinte, l’obertura del qual està prevista per al pròxim mes d’octubre.

Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde de la ciutat i president del Consorci València 2007, Joan Ribó, que ha visitat els treballs junt amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, el director general del consorci, Vicent Llorens, i part de l’equip d’arquitectes responsable de la intervenció.

El nou Tinglado 2 serà un espai obert en el qual tants els ciutadans com els col·lectius locals podran dur a terme les seues activitats, una espècie d’àgora versàtil que pretén estar en marxa el 25 d’octubre, per a coincidir amb la celebració, a partir del dia 31, del València Boat Show. El projecte compta amb un pressupost de 554.014 euros. A més, s’estudia habilitar una comissaria de Policia Nacional en les instal·lacions, com va proposar el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio.

Comparteix

Icona de pantalla completa