Diari La Veu del País Valencià
La Ribera Alta i la Costera, en alerta sanitària per les altes temperatures

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a aquest dilluns l’alerta sanitària per calor amb nivell alt o taronja –temperatures que podrien superar els 39 graus–, en alguns municipis pertanyents a les comarques de la Ribera i de la Costera principalment, així com en algun de la Vall d’Albaida, com ara Bellús. La previsió per a dimarts és que es mantinga l’alerta en aquestes zones.

En concret, l’alerta s’activa en la zona climatològica 17. Els municipis que corresponen a aquesta zona són: Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Llocnou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

Com és habitual, davant l’augment de temperatures s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions per a previndre els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment en persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i infants.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. També es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. A casa, s’aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set. A més, s’ha d’evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents; això és, s’han d’escollir plats gelats, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa