Diari La Veu del País Valencià
Cavadas assegura que el jove a qui va unir la pelvis i la columna pot reprendre la seua vida prèvia a l’accident

El cirurgià Pedro Cavadas i el jove Willmar Arias han comparegut aquest dijous a l’Hospital de Manises per a explicar els detalls del seu cas i la intervenció realitzada pel cirurgià. Cavadas ha reconstruït la separació completa de columna i pelvis que patia un jove guatemalenc tetraplègic que, segons el propi metge, estava “partit en dos” i que gràcies a dues intervencions ja és capaç d’asseure’s sense sentir dolor, cosa que el propi pacient qualifica “d’increïble” després d’anys prostrat i amb dolors.

Willmar Arias, de 28 anys, va rebre una bala perduda amb 9 anys que el va deixar en coma més de dos mesos. El pacient va sofrir una infecció massiva en la zona sacra amb pèrdua de la part inferior de la columna i de la pelvis, que l’obligava a romandre en el llit i amb risc vital per a ell, segons el cirurgià.

“És una història bonica i per això la contem perquè cirurgies complexes en fem tots els dies”, ha destacat Cavadas, qui ha precisat que Willmar, al qual ha qualificat com un tipus “molt dur”, continua sent tetraplègic “però pot asseure’s i reprendre la seua vida prèvia a l’accident”.

El jove ha explicat que va rebre l’impacte de bala en 1999 quan estava jugant prop de la casa dels seus avis, amb els quals vivia, i va estar dos mesos i mig en coma. Com no es va moure durant eixe temps li van eixir úlceres i totes van tancar menys la del sacre, “que es va complicar”.

En 2015 li van dir que havia de deixar el treball i els estudis i es va passar quasi dos anys estirat i amb dolors. Quan li van dir que no tenia possibilitat d’operar-se ni al seu país ni als EUA, va perdre l’esperança i “aleshores va aparéixer Cavadas i va dir ‘això és bufar i fer ampolles'”. Willmar Arias ara ja pot asseure’s sense cap dolor: “Això és increïble”, ha subratllat el jove.

Comparteix

Icona de pantalla completa