Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa l’alerta en sis comarques per temperatures que arribaran als 39 graus

La Conselleria de Sanitat Universal ha activat per a aquest dijous el nivell alt o taronja en algunes zones de les comarques de la Ribera Alta, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, la Safor i la Marina Alta, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. De fet, les temperatures podrien superar el 39 graus.

L’alerta, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), s’activa en els municipis de les comarques de la Costera i la Ribera Alta com ara Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Llocnou d’En Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

Una altra zona afectada és la de les comarques de la Vall d’Albaida i el Comtat que inclouen Atzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugart, Albaida, Alcosser de Planes, Alfarrasí, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Bèlgida, Beniarrés, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benillup, Benimarfull, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, Cocentaina, el Palomar, Gaianes, Guadasséquies, l’Orxa, la Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Muro d’Alcoi, l’Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Planes, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig i Vallada.

Així mateix, l’alerta comprén municipis de les comarques de la Safor i la Marina Alta com Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Benirredrà, Daimús, Dénia, el Verger, els Poblets, Favara, Gandia, ea Font d’en Carròs, Miramar, Oliva, Palmera, Piles, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Xàbia, Xeraco i Xeresa.

La previsió per a demà divendres és que es mantindran les temperatures en aquestes zones. Per això, cal que els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets, respecten les recomanacions contra la calor.

Consells d’actuació enfront d’una onada de calor

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han recomanat especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades.

D’altra banda, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, no realitzar exercici físic intens, utilitzar roba lleugera i protegir-se el cap.

Dins de casa s’aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques. Finalment, s’insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set, evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos. A més, també es recomana decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa