Diari La Veu del País Valencià
Bonig creu que l’infrafinançament s’ha de resoldre al Consell de Política Fiscal i no amb manifestacions

La portaveu del PPCV, Isabel Bonig, considera que la reforma del model de finançament valencià s’ha d’abordar al Consell de Política Fiscal i Financera i amb el “màxim consens possible”. Així ho ha explicat aquest dimecres als passadissos de les Corts mentre es celebrava el ple. “Nosaltres no farem demagògia ni demanarem una manifestació pel finançament just”, ha manifestat la diputada popular.

Així mateix, ha recordat que en aquestos darrers dos anys l’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, va deixar quasi acabats els informes que permeten engegar el nou model de finançament de totes les autonomies. Per a Bonig, les paraules del ministre de Foment, José Luis Ábalos, en referència a que no tenen pensat dur endavant la condonació del deute valencià suposen un colp per al País Valencià. “Oltra i Puig demanaven a Rajoy un nou model i ara Ábalos diu que la condonació no serà possible”, ha criticat.

D’altra banda, de manera irònica Bonig ha indicat que la Plataforma pel Finançament Just està últimament “molt callada” i que tampoc escolta ni als sindicats ni en general a tota la societat civil valenciana. “Les conversacions a dos bandes no les permetrem, volem que el Consell de Política Fiscal i Financera promoga un model per a totes les autonomies”, ha assegurat.

Reunió de Pedro Sánchez i Ximo Puig

Respecte a la reunió que està prevista aquest divendres entre Sánchez i Puig, Bonig espera que servisca per a tractar assumptes pendents com ara les inversions i la comissió bilateral sobre la llei de plurilingüisme: “No es pot tancar aquesta comissió i més sense aconseguir un acord que respecte la llibertat dels pares a l’hora d’elegir la llengua en la qual volen estudiar els seus fills”.

Primàries

Pel que fa al congrés nacional que se celebrarà aquest cap de setmana per a elegir el substitut de Rajoy, la líder dels populars no ha volgut decantar-se entre Sáenz de Santamaría i Casado: “La renovació no consisteix tant en les cares sinó en l’actitud, deixarem als compromissaris que trien lliurement als dos candidats.

Preguntada si li agradaria que fóra una dona la nova líder del seu partit ha assegurat que ella mai ha estat a favor de “les quotes” i que les que estan en el partit “ho estan pels seus mèrits i la seua capacitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa