Diari La Veu del País Valencià
Iogurt, fruita i verdura, la dieta d’estiu per a refrescar els animals del Bioparc

L’equip de cuidadors de Bioparc València ha preparat un pla de xoc contra la calor estiuenca amb mesures d’estimulació i alimentació per a alleujar els animals de les altes temperatures.

Una de les mesures preses per l’equip del Bioparc se centra en oferir una dieta refrescant adaptada a cada tipus d’espècie, amb la qual cosa els animals poden trobar “suculents gelats amb sorpreses molt atractives que inciten la seua curiositat”, segons ha informat el zoològic.

Per exemple, els goril·les i ximpanzés poden trobar-se sorbets de musli o iogurts congelats amagats per les instal·lacions del parc. Per als elefants, s’han situat grans poals de gel “que oculten apetitoses fruites i verdures”, mentre que els lleons es topen amb “grans blocs d’aigua congelats amb carn” per l’herba o penjats de les branques dels arbres. Tanmateix, els encarregats del parc “refresquen diverses vegades al dia les instal·lacions amb una pluja d’aigua fina” i han instal·lat “dutxes especials per a elefants i rinoceronts o tolls de fang on els animals poden rebolcar-se i refrescar-se”. Això sumat a les abundants ombres, llacs i tolles que tenen tots els hàbitats serveix als animals per a combatre les altes temperatures.

Amb aquestes mesures, Bioparc València espera poder “fomentar el benestar dels animals” i alleujar-los durant aquestos mesos estiuencs.

Comparteix

Icona de pantalla completa