Diari La Veu del País Valencià
La PAH considera que la sentència contra la llei antidesnonaments del Consell és una aposta política per la recentralització

Les Plataformes d’Afectats per les Hipoteques (PAH) del País Valencià han qualificat “d’inconcebibles” alguns punts de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha declarat que diversos articles de la Llei per a la Funció Social de l’Habitatge són inconstitucionals per envair competències de l’Estat.

En aquest sentit, les PAH afirmen que no poden compartir aquesta decisió del TC, que es converteix en un “incentiu major” per a impulsar “més encara la Llei 2/2017 per a la Funció Social de l’Habitatge” i en “l’estímul ineludible per a exigir que s’aprove la Llei d’Habitatge de la PAH en el marc estatal”.

Per això, l’entitat ha lamentat que el govern espanyol “no haja volgut respondre ni tan sols formalment” a la petició de reunió de la PAH, en la qual volien plantejar “de manera inexcusable i urgent” al president Pedro Sánchez que paralitzara tots els recursos d’inconstitucionalitat contra les lleis d’habitatge aprovades en les diferents autonomies.

Les plataformes esperen el text de la sentència per a una anàlisi més detallada però sostenen que amb la informació de què disposen ignoren “les raons que han motivat el TC a resoldre de manera urgent el recurs contra articles de la Llei 2/2017 molt abans que uns altres anteriors; també la falta de coherència que té amb altres comunitats autònomes” i, a més, de cap manera poden “acceptar l’argument fonamental amb què s’envaeixen competències de l’Estat”.

Al seu parer, es tracta “d’una aposta política” per una “recentralització que impedeix el desenvolupament de les competències que la mateixa Constitució estableix a les comunitats autònomes”. “I, amb més profunditat, ens preocupa com l’alt tribunal pot no afavorir l’esperit de la Constitució”, afegeix. Així mateix, la PAH veu “inconcebible” que el Constitucional elimine del text l’article 6.1, que garanteix el dret subjectiu a l’habitatge i la possibilitat de reclamació davant els tribunals, entre uns altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa