Diari La Veu del País Valencià
Els autobusos de València canvien el Canal Bussi per l’EMTV i estrenen wifi gratuïta a bord

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha presentat aquest dijous al matí EMTV, el nou sistema de comunicació dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT).

“Aquest canal de televisió, anomenat EMTV, ens dóna la possibilitat d’informar sobre la ruta, les parades i tota la informació relativa al recorregut, com ara el temps d’espera previst per a les línies que estan connectades, els desviaments programats en temps real o les incidències puntuals que sorgeixen, per exemple, en Falles”, ha destacat el regidor. Grezzi també ha explicat que a la part dreta de la imatge es donarà informació local de la ciutat, on tindran molta importància l’agenda cultural i les notícies que afecten la ciutadania.

“A més, el nou software permetrà inserir imatges i vídeos de diferents formats”, ha afegit el regidor, qui també ha destacat la grandària dels monitors, de 29 polsades i amb una resolució d’imatge “molt millor que l’existent fins al moment”.

Grezzi ha informat que, des d’aquest dijous, hi ha instal·lades 12 televisions noves. La resta, vora 600 –repartides entre els 497 autobusos de la flota, ja que els articulats en portaran dos– s’aniran instal·lant al llarg dels mesos d’agost i setembre. “Amb aquest nou sistema de televisió, EMT València entra al segle XXI de la innovació tecnològica pel que fa a la comunicació amb les persones usuàries del bus; les possibilitats de comunicar-nos amb elles són espectaculars i les anirem coneixent dia a dia”, ha conclòs.

El regidor, que ha estat acompanyat pel gerent de l’EMT, Josep Enric García, ha recordat que el contracte per a oferir informació als autobusos de l’EMT no eixia a concurs des de l’any 1997.

Els ingressos per la publicitat superen la inversió

Segons l’acord anterior, que sustentava el conegut Canal Bussi, el proveïdor assumia tot el contracte, tant la instal·lació i manteniment com la creació de continguts i publicitat, i l’EMT rebia un 50% del benefici net abans d’impostos en cas de ser positiu. “Les conseqüències d’aquesta fórmula van ser que els costos de la instal·lació, el manteniment, els continguts i la publicitat eren elevats i la qualitat es ressentia perquè no comptaven amb empreses especialistes de cada àrea”, ha explicat el gerent, que també ha informat que “les condicions del contracte impossibilitaven la renovació d’equips i que el sistema comptava amb una edat mitjana molt elevada i moltes incidències de funcionament” així com que “l’EMT mai va rebre cap ingrés de publicitat”, segons ha aclarit el gerent de l’empresa.

Josep Enric García ha explicat que el nou contracte s’ha dividit en dues àrees: una encarregada de la instal·lació i el manteniment, i una altra de la publicitat, “de manera que l’EMT s’ha assegurat de comptar amb especialistes en cada aspecte, cosa que es reflectirà en el cost, en la qualitat i en els ingressos”.

La inversió de la renovació del canal de televisió a bord del bus i la posada en marxa de la wifi gratuïta ha sigut de 968.000 euros durant els 4 anys de durada del contracte d’instal·lació i manteniment. Pel que fa a l’adjudicació dels continguts publicitaris del canal, suposa un cànon anual mínim de 204.000 euros o d’un variable segons la facturació del 65%.

Amb aquestes dades, la previsió de l’empresa adjudicatària (Trobada Urbana SL) és facturar 1.935.000 euros i l’EMT n’ingressarà 1.257.750. És a dir, “els ingressos per publicitat superaran en vora 290.000 euros els costos del projecte”, han explicat els responsables de l’empresa municipal, i han afegit que “la inversió per a la renovació del canal de televisió no només aportarà molts beneficis a les persones usuàries, sinó que no suposarà cost per a l’empresa ni per a la ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa