Diari La Veu del País Valencià
Camps afirma que se l’està assenyalant per especulacions sense fonament

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps considera que si finalment és imputat després que la Fiscalia Anticorrupció haja demanat investigar-lo pel finançament il·legal del PP valencià, aquesta acusació es basarà en “especulacions sense fonament”.

Camps, en un escrit remés a Efe, ha assenyalat que si l’Audiència Nacional decideix imputar-lo, seria una imputació més “sense una prova fefaent, sense un indici sòlid, basant-se en especulacions sense fonament”.

L’expresident, que lamenta haver conegut la intenció de la Fiscalia pels mitjans de comunicació abans fins i tot que aquesta petició s’haguera realitzat, destaca que fa unes setmanes va estar citat com a testimoni en l’Audiència Nacional en la causa sobre el finançament.

La Fiscalia, assenyala Camps, podria preguntar-li aleshores per tot “jurant dir la veritat”, una cosa que com a investigat ell “sempre” ha fet”. Tot i això, indica que el fiscal no li va preguntar, tot i que ja s’havien realitzat les declaracions de Costa i Álvaro Pérez.

Camps indica que la prevaricació i la malversació “han de definir-se en el seu concret objecte i quantitat” i, a més de “tornar a negar aquest i altres il·lícits, seria necessari assenyalar quin contracte públic va ser adjudicat irregularment” per ell o quin contracte va obligar a adjudicar, a qui, per què, amb quina quantia exacta i a qui va beneficiar.

L’expresident afirma igualment que, a l’inici del ‘cas dels vestits’, “Anticorrupció va insistir al TSJ perquè unira a aquella causa més actes delictius, aquestos mateixos i uns altres, i el TSJ es va negar constantment davant la inexistència d’indicis, segons obra en actuacions”. Afegeix que “hi ha hagut instruccions en diversos jutjats i causes i en cap d’elles” ha aparegut el seu nom, malgrat que la fiscalia ha preguntat per ell “a investigats i testimonis”.

En la mateixa línia assegura que el 26 de maig de 2009, i “amb la Fiscalia Anticorrupció present, el TSJ va cridar de manera urgent” 37 alts càrrecs del seu govern com a testimonis “i ningú va dir haver rebut” cap instrucció per la seua banda sobre contractes, “mai”.

Finalment, Camps destaca en l’escrit que el seu patrimoni és “exactament el mateix que abans de ser president, i que és “el primer acusat de corrupció a qui la Fiscalia o la judicatura mai no han demanat el seu estat patrimonial o de comptes ni els seus moviments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa