Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans proposarà un govern de transició a la Diputació de València integrat per tots els partits

“Davant una situació tan excepcional es necessiten solucions excepcionals. El meu grup proposa un govern de transició en el qual estiguen tots els partits polítics representats fins a les properes eleccions”, així s’ha pronunciat aquest dijous la portaveu de Ciutadans, Mamen Peris, després del ple de la corporació provincial en què s’ha fet efectiva la renúncia de Jorge Rodríguez.

Peris ha explicat que les característiques de la Diputació de València no permeten proposar altres suggerències, com ara demanar eleccions, atés que “és una cambra de representació indirecta”. “Allò normal seria que els ciutadans pogueren elegir nous representants, però, com que no es pot dissoldre la cambra, proposem un govern tècnic fins a maig de 2019”, ha afegit.

Així mateix, ha lamentat que “la vella política” haja imperat en aquestos darrers anys a la Diputació de València i que els partits polítics que l’han presidida hagen acabat “en el mateix vaixell”. “S’ha demostrat que són incapaços de gestionar ajustats a la llei”, ha afegit.

Malgrat que no hi ha un procediment establit en aquestos casos, Peris ha assegurat que només estiga redactada li traslladaran a la presidenta en funcions, Maria Josep Amigó, una oferta en què “la ideologia i el partidisme” no tenen lloc.

“Tots els implicats en el cas Alqueria acaben hui”

Posteriorment al ple ha començat el consell d’Administració de Divalterra que, entre altres assumptes, ha d’abordar el cessament dels dos gerents de l’empresa pública, Xavier Simó i Agustina Brines –investigats en el cas Alqueria– i també la del secretari. A més, Amigó ha avançat que el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, i el seu assessor, Manuel Reguart, també quedaven aquest dijous cessats dels seus llocs de treball. “Hui acabaran totes les persones implicades en el cas Alqueria. El cessament dels assessors del president cauen en el moment en què cau el president. Com a presidenta en funcions jo no tenia la potestat per a fer-ho fins al ple extraordinari; així se’m va transmetre”, ha explicat.

Respecte al tancament que s’ha anunciat recentment de l’antiga Imelsa, Amigó ha volgut matisar que aquesta qüestió encara no es debatrà al Consell d’Administració. “El fet d’haver anunciat el tancament de l’empresa no significa que es tancarà aquest estiu. Vull enviar un missatge de tranquil·litat als treballadors i als pobles que saben que la tasca de Divalterra és fonamental per a ells, i més a l’estiu”, ha afegit Amigó.

Comparteix

Icona de pantalla completa