Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local de Castelló de la Plana deté 19 homes per violència de gènere durant el segon trimestre

Agents de la Policia Local de Castelló han detingut dèneu homes d’edats compreses entre els 20 i els 82 anys per delictes de violència de gènere durant el segon trimestre, segons ha informat aquest cos de seguretat en un comunicat.

En la majoria dels casos, els arrestos es van realitzar pocs minuts després que es produïra, presumptament, l’agressió de l’home sobre la seua parella. El desplegament d’efectius policials en els diferents districtes de la ciutat i el personal destinat al grup de VIOGEN han aconseguit que l’atenció dels casos de violència de gènere haja sigut més “ràpida i eficaç”, cosa que ha permés que es puguen realitzar aquestes dèneu detencions.

En els dèneu casos d’arrest per violència de gènere, les detencions realitzades pels agents de la Policia Local de Castelló integrats en les seccions del GIP (Grup d’Intervenció de Proximitat), UCE (Unitat de Comeses Especials) i VIOGEN (servei d’atenció a la víctima de violència de gènere) han sigut en la seua majoria en els domicilis conjugals i han estat sempre precedits per la telefonada de la víctima o d’un testimoni de l’agressió al Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències 092. Per mesos, la Policia Local ha detingut quatre persones en abril, quatre en maig i onze en juny.

D’altra banda, la Policia Local també ha procedit durant el segon trimestre de 2018 a la detenció de huit homes per, presumptament, incomplir una ordre d’allunyament respecte a la seua víctima, decretada per un Jutjat de Castelló. En els dos casos, la detenció es va produir quan els agents de la Unitat de VIOGEN realitzaven un servei de protecció a la víctima. Durant aquesta vigilància, els policies van observar com el maltractador es trobava dins del límit de prohibició d’acostament a la víctima, per la qual cosa van procedir a la detenció de l’home per un presumpte delicte de trencament de condemna.

En 2017, la Policia Local de Castelló va detindre 80 homes per delictes de violència de gènere.

Comparteix

Icona de pantalla completa