Diari La Veu del País Valencià
Habitatge amplia un dia el termini per a demanar les ajudes del Pla Renhata per la saturació de la web

La Direcció General d’Habitatge ha aprovat l’ampliació durant 24 hores del termini estipulat per a la presentació de sol·licituds per a la millora de les condicions de l’interior dels habitatges dins del Pla Renhata 2018. Aquesta decisió s’ha adoptat després que l’elevat trànsit de la web durant les últimes hores haja provocat diversos problemes tècnics en la plataforma de tramitació electrònica en diverses franges horàries.

D’aquesta forma, i per a garantir que totes les persones interessades en aquestes subvencions puguen presentar les sol·licituds dins del termini i en la forma escaient, la Direcció General ha aprovat una pròrroga de 24 hores, per la qual cosa el sistema per a registrar les sol·licituds telemàticament estarà actiu fins a les 23.59 hores d’aquest dimecres, 11 de juliol.

El director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafa Briet, ha incidit en la “ferma aposta de la Generalitat per a millorar l’habitabilitat de l’interior dels habitatges amb aquestes ajudes que permeten la reforma de banys, cuines i la millora de l’accessibilitat” i ha reiterat que “la resolució d’ampliació s’ha adoptat precisament perquè totes aquelles persones interessades puguen accedir a la mateixa i no queden excloses per una fallada informàtica”.

La convocatòria d’aquestes ajudes es va obrir el passat 10 d’abril i s’hi pot presentar qualsevol persona física que siga propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge situat al País Valencià que tinga una antiguitat superior als 20 anys –excepte per a actuacions d’adaptació per a persones amb diversitat funcional– i que siga residència habitual i permanent del seu propietari, inquilí o usufructuari.

En aquest sentit, Briet ha destacat l’augment de pressupost del Pla Renhata impulsat per la Conselleria per a enguany i que ascendeix a 5.416.000 d’euros, amb la possibilitat d’ampliar-ho. De fet, ha assenyalat que “després de l’èxit de l’anterior convocatòria s’han millorat també les condicions per a la seua concessió i l’agilitació dels tràmits per a la seua adjudicació, per la qual cosa hem considerat pertinent garantir també el dret de tots els ciutadans a accedir a elles”.

El termini màxim per a resoldre i publicar la resolució de les subvencions serà de sis mesos a partir de la seua publicació. Transcorregut aquest termini sense que s’haja dictat i publicat resolució expressa, les persones sol·licitants podran entendre desestimada la seua sol·licitud.

Comparteix

Icona de pantalla completa