Diari La Veu del País Valencià
42 persones ateses per Creu Roja a la ‘Nit de la cremà’
RedactaVeu / Europa Pres / València

La Creu Roja ha atès un total de 912 persones per diversos incidents durant les festes falleres, en els quals el nombre de voluntaris d’aquest cos de salvament ha sigut de 1.137 membres, amb un total de 2.932 hores de servei realitzades.

Segons fonts de Creu Roja, del total de persones ateses, 540 a causa de lipotímies; 110 per ferides; 73 per cossos estranys als ulls; i 32 per cremades i per incidents varis, 157. A més, un total de 87 persones van haver de ser evacuades, nou per cremades; 27 per ferides diverses; dos per cossos estranys als ulls; cinc per lipotímies i 44 per incidents varis.

En aquestes festes falleres, el nombre d’atesos s’ha elevat en 61 persones respecte a les Falles de l’any passat, i se situa per sobre de les 900 persones per vuitena vegada des dels últims 16 anys, segons les dades de la Creu Roja, que indiquen que l’any amb més atencions va ser el 2003, amb 1.049, i amb 797, l’any 2009 va ser el que menys actuacions va realitzar la Creu Roja.

Balanç de la ‘nit de la Cremà’

Pel que fa a la ‘Nit de la cremà’ a la Plaça de l’ajuntament de València, Creu Roja va atendre 42 persones, de les quals, huit va ser a causa de ferides; tres per cremades; quatre per lipotímies; sis per causes vàries; i 21 per objectes estranys als ulls. A més, dues persones van haver de ser evacuades per ferides i hipertensió.

En total, van participar 13 vehicles de la Creu Roja en l’acte de tancament de les falles de 2014, i 78 voluntaris, entre ells un metge; un ATS; 64 socorristes i quatre coordinadors.

Per a la ‘Nit de la Cremà’, els bombers van desplegar a la ciutat de València un total de 74 vehicles de servei i 257 efectius d’aquest cos, als quals cal sumar 19 bombers convidats.

Comparteix

Icona de pantalla completa