Diari La Veu del País Valencià
Las Naves recull en una mostra fotogràfica la visió sobre el canvi climàtic de 13 artistes internacionals

Las Naves, a través de la xarxa Connecta Cultura i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, inaugura aquest dijous, 12 de juliol, l’exposició Fotos pel canvi en què tretze artistes internacionals mostren l’acumulació de plàstics a la mar i les conseqüències de l’acció humana sobre el medi ambient. La mostra es prolongarà fins al 8 de setembre.

El regidor d’Innovació, Berto Jaramillo, ha explicat que “el que veurem en l’exposició és una visió apocalíptica del planeta tremendament real i que té un únic culpable: el canvi climàtic provocat per la mà humana”. L’edil ha recordat que “el canvi climàtic és real i les activitats humanes són les seues principals causants, tal com va concloure l’Organització Meteorològica Mundial i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient en 2013”.

Aquesta és la primera vegada que es presenta a l’estat espanyol el treball del fotògraf nord-americà Gregg Segal. Amb el títol ‘Seven days of garbage’ (Set dies de brossa), l’autor mostra la gran quantitat de residus que produeix la humanitat. S’estima que cada persona genera 478 quilograms de deixalles a l’any, segons recull Las Naves en una nota de premsa.

L’artista Caroline Power alerta sobre l’illa de plàstic que s’ha creat prop de l’illa hondurenya de Roatán, que supera en mida Espanya, França i Alemanya. Les imatges de Kerstin Langenberger, Eloy Alonso i Marc C. Olsen reflecteixen el desglaç, mentre que els incendis forestals són els protagonistes de l’obra de Patricia de Melo, Miguel Lorenzo i Tania Castro, comissària de l’exposició. Castro ha assenyalat que “la lluita contra el canvi climàtic ha d’estar també reflectida en l’art”. “La denúncia i la reivindicació perquè cuidem el planeta és fonamental per a conscienciar la població i, en el nostre cas, el públic; és una tasca de responsabilitat”, ha afegit.

També es podran veure instantànies d’Olmo Calvo, Mark Gamba, Paulo Oliveira, Georgina Goodwin i el valencià Xaume Olleros, autor de la portada de la revista Time sobre la revolució dels paraigües a Hong Kong.

Donar suport a les indústries culturals

El tècnic de Projectes Ambientals de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, Andreu Escrivà, ha afirmat que des d’aquesta entitat estan “plenament convençuts de la necessitat de trobar noves vies de conscienciació ciutadana i difusió del coneixement climàtic”.

L’art és un “canal privilegiat per a comunicar la realitat ambiental i ecosocial que ens envolta i per a generar una reflexió col·lectiva que faça avançar en la lluita enfront del canvi climàtic i per un món més humà i habitable”.

Aquesta exposició forma part d’una línia oberta recentment a Las Naves, en la qual s’ha engegat un grup de treball amb el sector fotogràfic de la ciutat per a donar suport a les indústries creatives culturals des de l’àrea de la innovació.

Comparteix

Icona de pantalla completa