Diari La Veu del País Valencià
La Politècnica dissenya un vehicle que recorre 712 km amb un litre de combustible

L’equip IDF Eco-Marathon del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València ha obtingut l’onzena posició en la carrera Shell Eco-Marathon 2018 Europe, on es premia el projecte més eficient. El vehicle amb què han participat s’anomena IDF i recorre 712 quilòmetres amb un litre de combustible.

Segons un comunicat de la UPV, la Shell Eco-Marathon és una invitació a estudiants de tot el món a dissenyar i construir vehicles que viatgen el més lluny possible amb un litre de combustible i amb els recursos que ells consideren oportuns, des de cotxes fabricats amb impressores 3D amb formes increïbles fins a la utilització d’energies alternatives a manera de combustible.

El vehicle IDF, que ha competit en la secció de motors de combustió interna, és un dels projectes més veterans del programa de Generació Espontània de la UPV, l’equip que participa des de fa 13 anys en la Shell Eco. Aquest projecte ha obtingut la millor posició entre les universitats espanyoles que han participat i ha aconseguit el segon lloc entre tots els equips espanyols, a més de millorar la seua posició en la carrera respecte a l’any passat, que va quedar en el dotzé lloc.

L’equip d’Alcoi, dirigit pel professor del Departament d’Enginyeria Mecànica Vicente Colomer s’ha desplaçat per tercer any consecutiu fins al circuit Queen Elizabeth Olympic Park de Londres, on “tots els equips han fet pitjor marca que altres anys”, ja que “les circumstàncies han sigut molt més complicades”, segons ha destacat Colomer.

En el projecte han participat nou estudiants del Grau d’Enginyeria Mecànica juntament amb dos alumnes del Grau de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte.

Comparteix

Icona de pantalla completa