Diari La Veu del País Valencià
TV3 assegura que està preparada per a rebre el senyal d’À Punt

Un mes després d’iniciar les emissions de la nova televisió pública valenciana, la pregunta sobre quan es produirà la reciprocitat entre À Punt i TV3 està sobre la taula. La realitat és que des del passat 10 de juny ja es dóna la condició indispensable per a la reciprocitat, que és el fet que tots dos territoris ja compten amb un servei públic de radiodifusió que oferir a l’altre, però, a data de hui, no hi ha hagut cap moviment en aquest sentit. Almenys, des del País Valencià.

La setmana passada la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, va informar el Parlament de Catalunya, a preguntes dels grups parlamentaris, sobre el projecte de reciprocitat entre TV3 i À Punt. En aquest sentit, va manifestar el desig de “recuperar al més aviat possible” la reciprocitat perduda arran les multes imposades en 2011 pel govern espanyol del PP a Acció Cultural del País Valencià –propietària dels repetidors que distribuïen el senyal de la Televisió de Catalunya al País Valencià–. El 17 de febrer de 2011 es va deixar de veure TV3 a les televisions del País Valencià. Després, amb el tancament de Canal 9 en novembre de 2013 els catalans es van veure privats de la televisió valenciana.

Sobre la recuperació de la reciprocitat dels senyals, la màxima responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va assegurar el passat divendres que TV3 ja disposa al seu múltiplex de l’espai necessari per a donar cabuda a les emissions del nou canal públic valencià, alhora que va recordar que “l’àmbit de reciprocitat ja està establert amb un conveni signat entre els presidents Ximo Puig i Carles Puigdemont”. “Ara només depén de la reserva d’espai radioelèctric”, va afegir Llorach. La presidenta de la CCMA va donar a entendre, així, que la culminació de la reciprocitat estaria ara en mans del govern valencià.

Tot i que existeix un acord signat per a compartir el senyal de les televisions dels territoris de parla catalana –À Punt, TV3 i IB3–, l’executiu valencià supeditava la reciprocitat a la consecució d’un segon múltiplex que el govern espanyol, ara com ara, no té pensat concedir al govern del Botànic. A aquesta qüestió se suma el fet que des de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i la direcció general d’À Punt tampoc no hi ha pressa per a fer efectiu l’intercanvi del senyal.

I no és que des dels mitjans públics valencians no compartisquen la idea de fer possible la recepció de les televisió de llengua comuna sinó que s’entén que no és moment de dedicar-hi esforços. “Ara és el nostre moment”, assenyalen fonts de la direcció d’À Punt, que consideren que després de quasi 5 anys sense mitjans públics el primer objectiu és recuperar la complicitat amb el públic valencià i acabar d’engegar tot el projecte d’À Punt Mèdia. Així doncs, la reciprocitat per al públic que no dispose d’un operador privat encara haurà d’esperar.

Comparteix

Icona de pantalla completa