Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez lliga l’existència de les diputacions a la unitat d’Espanya

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez (PPCV), ha assegurat aquest divendres que no permetrà “que el Consell trenque la unitat d’Espanya i elimine les diputacions”, segons un comunicat de la corporació provincial.

César Sánchez “ha sigut contundent a l’hora de defensar la importància de les administracions provincials i la seua necessària funció en el mapa polític actual, enfront de la proposta del Consell d’elaborar una llei que limite les competències d’aquests ens”, diu la nota de premsa.

“El tripartit valencià ens trobarà davant sempre que tracte de saltar-se la Constitució i pretenga retallar els drets de la nostra província”, ha manifestat el president de la Diputació alacantina. Aquesta intenció només demostra, segons ha recalcat César Sánchez, “el desconeixement que tenen de les diputacions i del paper que exerceixen en la política local, provincial, autonòmica i nacional”.

També ha insistit que “tracten de trencar la unitat nacional a través de la fractura del sistema d’organització estatal” i, en relació amb això, ha assegurat que “ja ho van intentar amb la fallida Llei de Comarcalització”. En el seu al·legat, César Sánchez ha exposat que les diputacions són les administracions més properes als ajuntaments i les que millor coneixen les necessitats reals dels consistoris.

“Resolem els problemes que ens traslladen els alcaldes amb eficàcia i urgència i vetlem pel benestar i la qualitat de vida dels ciutadans, especialment d’aquells pobles i nuclis urbans més xicotets”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa