Diari La Veu del País Valencià
Portell troba una família amb dues filles que evitaran el tancament de l’escola

L’Ajuntament de Portell de Morella (els Ports) va llançar en abril un anunci per a atraure famílies amb fills en edat escolar que volgueren iniciar una nova vida en aquest poble amb 200 habitants i salvar així la seua escola. Un lloc de treball i un lloguer de 50 euros al mes per un habitatge; aquesta era l’oferta per la qual es van interessar més de vint famílies de les demarcacions de Castelló i València i també d’altres parts de l’estat espanyol, com Cantàbria, Galícia i Madrid. De fet, algunes fins i tot van visitar el poble per a conéixer-lo en primera persona.

Des de la setmana passada, la família formada per Erika, Miguel i les seues filles Yumara i Rosa María ja són part del veïnat de Portell. Els dos joves i les xiquetes de 2 i 3 anys van ser seleccionats per l’Ajuntament per a mudar-se al poble i escolaritzar les menudes en l’aulari de la localitat, convertint-se en ‘la família salvadora del col·legi’, segons la defineix el consistori.

Fonts de l’Ajuntament consultades per Diari La Veu la setmana passada expliquen que la dona té un contracte de peó de neteja de tres mesos, corresponent al període estival. Mentre dure aquest contracte, la família podrà viure a la casa segons les condicions pactades. Per això, el consistori té la voluntat d’aconseguir un treball per a l’home quan s’acabe el d’ella i que així la família puga continuar al municipi.

A més, en setembre arribarà una altra família amb tres fills. Aquestos, juntament amb les dues filles d’Erika i Miguel, se sumaran als sis alumnes que ja té l’escola i evitaran el seu tancament.

La família formada per Erika, Miguel i les seues filles Yumara i Rosa María ja són part del veïnat de Portell. / AJUNTAMENT DE PORTELL

Set llocs de treball i tres cases

L’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, en declaracions a EFE després de realitzar les sis primeres entrevistes de les catorze previstes, va reconéixer que “hi ha diverses famílies que compleixen els perfils i la veritat és que serà difícil haver de dir que no a algunes d’elles”. En aquell moment també va assenyalar que, perquè la solució siga duradora en el temps, “seria necessari que almenys dues famílies vulguen quedar-se”.

L’Ajuntament de Portell té disponibles set llocs de treball i tres vivendes. “Es va apuntar molta gent, però havia d’adequar-se a uns requisits gràcies als quals l’ajuntament pot rebre subvencions”, exposen a Diari La Veu des del consistori. Per exemple, ser menors de 30 anys i “amb un mínim d’estudis”. Això és perquè la primera alternativa a què ha recorregut Portell per a oferir un lloc de treball ha sigut la de demanar “totes les ajudes que han eixit en matèria d’ocupació” per part de les diferents administracions públiques, des de la Generalitat a la Diputació de Castelló.

Amb tot, l’ajuntament de la localitat confia que siga la indústria tèxtil local i els projectes municipals en marxa, així com la instal·lació d’una xarxa de calor domiciliària que requerirà personal per al seu manteniment, els que acaben assentant els llocs de treball a llarg termini per als nous veïns de Portell.

Comparteix

Icona de pantalla completa