Diari La Veu del País Valencià
Ábalos, sobre les demandes del Consell: No me’n desdic, però no hi haurà cap tracte de favor

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha garantit que no es desdiu de les reivindicacions de les quals ell mateix ha sigut portaveu en els nombrosos càrrecs que ha ostentat, però ha advertit que el País Valencià no rebrà “cap tracte de favor” més enllà de l’especial “sensibilitat” cap a la seua terra.

La renió d’Ábalos amb el president de la Generalitat no ha conclòs amb cap millora concreta o novetat al voltant dels plans inversors del govern espanyol. S’ha respirat, segons Ximo Puig, “una atmosfera diferent” i “una dinàmica de cooperació” que contrasta amb les relacions amb els anteriors governants. Això s’ha materialitzat en l’anunci de diverses comissions bilaterals per tal de fer seguiment de les obres ferroviàries i les carreteres.

A més, Ábalos ha donat a entendre que el nou coordinador del Corredor Mediterrani serà valencià i que demanarà a la Unió Europea que incloga les connexions amb els eixos Cantàbric i Atlàntic de mercaderies, actualment absents dels projectes dels planificadors de Brussel·les.

El ministre ha refermat la seua intenció d’alliberar de peatges l’autopista AP7 i ha advertit que si hi ha problemes de sostenibilitat de la xarxa de carreteres no s’ha de posar el focus sobre una via concreta, en referència a les crítiques rebudes al voltant de l’increment de la despesa que per a l’Estat pot suposar la fi de la concessió a Abertis.

Preguntat per la millora del finançament autonòmic, Ábalos s’ha remés a la pròxima reunió bilateral entre Ximo Puig i Pedro Sánchez d’on espera que isquen notícies positives que alleugen, ni que siga de manera transitòria, l’asfíxia financera que pateix la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa