Diari La Veu del País Valencià
Lanzadera i CBRE impulsen Viviendea, una empresa emergent d’habitatges a la carta

Lanzadera, l’acceleradora d’empreses impulsada per Juan Roig, i CBRE han unit forces per a donar suport a l’empresa emergent immobiliària Viviendea, una plataforma “pionera” en el sector que agrupa, segons interessos, les persones que busquen habitatge i promou un “sistema d’adquisició equitatiu i sostenible” que ajusta l’oferta a la demanda. Mitjançant aquesta eina, els potencials compradors proposen a través de la web les seues prioritats per a crear promocions residencials a la carta.

Ambdues entitats han acordat triar aquest projecte per al programa Corporate, el primer que entra en el complex de la Marina d’empreses relacionat amb el sector residencial. En la plataforma, qualsevol persona pot seleccionar tant la zona desitjada per a viure –ciutat, poble, barri o districte–, segons les seues aspiracions i necessitats, com el tipus d’habitatge, el nombre d’habitacions, si ha d’estar adaptada o si assumeix major cost a canvi d’un disseny més eficient energèticament.

Si en la zona desitjada hi ha disponible una promoció, pot inscriure’s directament en ella. En cas que no n’hi haja, té la possibilitat de donar d’alta una nova zona perquè, quan existisca un nombre suficient de persones amb un patró similar interessades en la mateixa ubicació, es comence el procés que li portarà a gaudir d’un habitatge ajustat a les seues necessitats.

Es tracta, per tant, d'”una solució digital innovadora perquè el sector immobiliari focalitze els seus esforços a satisfer l’usuari de l’habitatge i, així, evitar part dels grans errors que van provocar la bombolla immobiliària, l’especulació i la construcció massiva i incontrolada”, expliquen des de Viviendea. Aquesta empresa pretén ser “la resposta sostenible i respectuosa que, per primera vegada, converteix el comprador en agent actiu en l’adquisició de la seua llar”, afegeixen.

Amb la incorporació d’aquesta PropTech “es revoluciona un sector històricament immòbil”, asseveren els impulsors del projecte. Per a adaptar-se al nou escenari i donar resposta a les necessitats del mercat –cada vegada més creixents–, Viviendea advoca per invertir l’ordre en el procés de compra d’un habitatge: abans, el comprador era l’última baula de la cadena i ara se situa al principi. “La raó que això succeïsca és que l’exigència de l’usuari és major. Ara no es limita a triar l’opció que més s’ajusta a les seues expectatives entre les possibilitats que li ofereix el mercat immobiliari sinó que tria com vol que siga la seua llar des del començament”, destaquen els emprenedors.

Minimitzar el risc de la inversió

Des de Viviendea ressalten que el fet que es coneguen les sol·licituds de demanda és un “avantatge molt competitiu per al mercat si es té en compte que amb l’ús d’aquesta plataforma es minimitza el risc de la inversió”.

“El factor d’incertesa desapareix per al promotor”, ja siga particular o una cooperativa, segons apunten, de manera que pot ajustar el seu benefici, en tindre menys risc i veure escurçat el temps de maduració del projecte immobiliari. “Això es tradueix en un menor cost per al comprador i en un producte de millor qualitat al mateix preu”, afegeix l’equip emprenedor.

Comparteix

Icona de pantalla completa