Diari La Veu del País Valencià
Ferri lamenta que Sánchez haja renunciat tan prompte a fer realitat la reforma del finançament

S’ha complit un mes des que Pedro Sánchez va desnonar Mariano Rajoy de la Moncloa amb la moció de censura. Malgrat que per a Compromís fer un balanç de la gestió del govern socialista amb tan sols 30 dies és precipitat, ha enviat un toc d’atenció als socialistes. “Tenim un sabor agredolç d’aquest primer mes. El fet que Sánchez haja renunciat a fer realitat la reforma del finançament valencià amb els treballs tècnics acabats no ens agrada. Dos anys són suficients, almenys, per a intentar-ho”, ha lamentat el síndic de Compromís, Fran Ferri, durant la sessió de control d’aquest dijous a les Corts.

No obstant això, Ferri ha indicat que se senten molt satisfets d’haver format part de la moció de censura i, en conseqüència, d’haver fet fora el PP de les institucions.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat una vegada més que les seues reivindicacions en matèria de finançament no canviaran sota “cap concepte” i ha posat èmfasi en el fet que el Consell s’ha bolcat en aquestos darrers tres anys “en el poble valencià”.

Pel que fa a la gestió de Sánchez en els seus primers trenta dies, el cap del Consell ha admés que encara no es pot fer “una avaluació en profunditat” però ha ressaltat que “algun canvi s’ha produït en l’atmosfera”, de manera que s’ha possibilitat, per exemple, “l’ambició solidària de la Comunitat Valenciana”.

Amb el relleu en la Moncloa, ha indicat, “hi ha una atmosfera de diàleg diferent, un diàleg molt més fàcil” i les reivindicacions davant Sánchez, quan em toque reunir-me amb ell, seran les mateixes.

En aquest punt, ha destacat que el Ministeri d’Hisenda ha “obert la porta” a un FLA “mutualitzat”, una notícia “molt positiva i un avanç considerable” per al País Valencià, segons Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa