Diari La Veu del País Valencià
Sanitat no té constància dels treballs que va fer l’alcalde d’Oriola en els anys que va estar cobrant de la Conselleria

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública obrirà un expedient informatiu i sol·licitarà un informe a l’Advocacia de la Generalitat en no haver trobat “ni objecte ni contingut ni res que indique” que l’alcalde d’Oriola (Baix Segura), Emilio Bascuñana, “estiguera treballant entre 2007 i 2014 en la direcció territorial de Sanitat a Alacant”, segons han informat fonts del departament.

Així ho ha assegurat la consellera Ana Barceló en la seua intervenció en el ple de les Corts d’aquest dimecres, en resposta a una pregunta formulada per la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, i sobre la base de la informació consultada a la direcció mèdica d’Atenció Primària del Departament de Salut d’Oriola.

La titular de Sanitat ha explicat que els funcionaris de la direcció territorial a Alacant no tenen constància que Bascuñana anara a treballar durant aquest període, com tampoc que realitzarà tasques o activitats en el departament de 2007 a 2014. “Si ho va fer, no consta en la direcció territorial”, ha recalcat. Barceló ha remarcat sobre aquest tema que la Conselleria de Sanitat no tenia constància del fet fins que no es va formular la denúncia, per la qual cosa ara obrirà un expedient i sol·licitarà el corresponent informe a l’Advocacia de la Generalitat.

Bascuñana va negar la informació

A finals del passat mes de maig, Bascuñana, alcalde del Partit Popular, va assegurar que era “absolutament fals” que haguera treballat durant sis anys sense acudir al seu lloc de treball en la Conselleria de Sanitat”, arran d’una informació publicada en la qual s’assegurava que havia ocultat en el seu currículum que entre l’1 de novembre de 2007 i el 7 de gener de 2014 va estar en una adscripció funcional en la direcció territorial. “Per a mi, en política no tot val i tot té un límit”, va subratllar el primer edil d’Oriola per a advertir que no permetria que ningú posara “en dubte” la seua honorabilitat i carrera personal i professional, “i menys sent alcalde d’Oriola”.

Tant la diputada de Compromís Mireia Mollà –que va exigir la seua dimissió– com el col·lectiu de Compromís per Oriola van subratllar que les informacions assenyalaven que “l’alcalde ‘popular’ cobrava presumptament sense treballar en els mateixos anys que el PPCV col·locava els barracons del centre de salut del Rabaloche (pedania oriolana)”.

Per part dels socialistes, el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, va assenyalar a la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, com la “gran impulsora” de Bascuñana i li va exigir explicacions sobre “si la regeneració del PP és col·locar un dels seus protegits en l’Alcaldia d’Oriola després de cobrar diners públics sense treballar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa