Diari La Veu del País Valencià
Boluda revela que en una reunió amb Ábalos el ministre s’ha compromés a complir els terminis previstos per al Corredor Mediterrani

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicent Boluda, ha mantingut una reunió amb el nou ministre de foment, José Luis Ábalos, per a parlar del futur del corredor. Segons ha explicat l’empresari, Ábalos s’ha compromés amb ell a mantindre els terminis establits per l’anterior govern del PP per a la construcció del corredor i també ha promés impulsar el desenvolupament de la infraestructura.

“El ministre de foment, que es valencià i mediterrani, sap com estan les coses”, ha insistit Boluda, que considera que el compromís d’Abalos amb el corredor “és total”. De fet, l’empresari ha destacat que “el major canvi que s’ha fet des de la darrera revisió ha sigut el canvi de govern”.

La reunió, segons ha explicat Boluda, va ser una trobada privada entre ell i el ministre al despatx del número dos del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquesta reunió s’ha celebrat abans de que Ábalos s’haja vist amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, que la setmana passada va anunciar a Brussel·les que es reuniria amb ell abans d’acabar la setmana. Set dies després, la trobada no s’ha produït encara.

Durant la ‘Primera revisió 2018 de l’estat actual del Corredor Mediterrani’ Boluda ha criticat que es deixe fora el port de València de la connexió ferroviària amb Portugal i Cantàbria “amb l’excusa peregrina que el tram Madrid-València ja existeix i funciona”. En aquest sentit ha assenyalat que altres trams també funcionen i si que estan pintats al mapa europeu. Ha considerat que és una “estratègia teledirigida en general” per a deixar fora València i ha lamentat que això “ho va aprovar algú”.

Comparteix

Icona de pantalla completa