Diari La Veu del País Valencià
L’Orquestra de València ofereix per primera vegada un concert vora la mar de les Arenes

L’Orquestra de València oferirà el proper divendres 13 de juliol un concert gratuït per a tots els públics a la platja de les Arenes com a fi de festa de les celebracions del 75 aniversari, un recital “rítmic i colorista” amb “cançons conegudes” per a acostar-se a la ciutadania i “trencar la imatge elitista i de distanciament”.

La formació simfònica municipal es trasllada a la mar per a interpretar, sota la direcció del titular Ramón Tebar, obres com la Fanfàrria per a un home comú, d’Aaron Copland; el poema simfònic de Romeo i Julieta, de Piotr Ilich Txaikovski; una selecció de West Side Story, de Leonard Bernstein, i Les bodes de Luis Alonso, de Gerónimo Giménez.

El concert ‘Música i aigua amb l’Orquestra de València’ està organitzat en col·laboració amb la Fundació Aigües de València, amb la qual anteriorment es va dur a terme la iniciativa ‘Beethoven en el riu’ a l’octubre de 2015, un espectacle amb què es va inaugurar la temporada aquell any.

La presidenta el Palau de la Música, Glòria Tello; el conseller delegat de Global Omnium, Dionisio García, i el director del Palau, Vicent Ros, han presentat aquest dimecres al Veles e Vents de la Marina de València aquest concert del qual han destacat que es tracta d’un esdeveniment amb el qual es vol agrair als ciutadans valencians el seu suport en aquestos 75 anys d’història.

El concert, el cost total del qual és de 60.000 euros, tindrà lloc a les 22 hores i comptarà amb una “infraestructura complexa” composta per un escenari amb cúpula transparent, pantalles perquè tothom puga veure-ho bé, banys públics i adaptats i un miler de cadires.

Ros ha convidat al fet que qui es quede sense seient “s’assega en l’arena” per a gaudir d’un concert “que uneix música i naturalesa per a tots els públics en el qual es pot ballar, tancar els ulls i somiar al costat del mar”. Han recalcat que aquest és el primer esdeveniment d’aquestes característiques que se celebra a València que, a més, “és també un reclam cultural i turístic” perquè “la gent que estiga de visita a la ciutat conten als seus països que ha vist una cosa espectacular”, ha indicat el director del Palau.

“Aquest esdeveniment acosta l’Orquestra a gent que no fa el pas a entrar al Palau a sentir aquesta música, per la qual cosa és també un impuls perquè impregne tota la ciutadania”, ha conclòs Tello.

Comparteix

Icona de pantalla completa