Diari La Veu del País Valencià
Justícia posa en marxa tres nous jutjats a València i Alacant

La Conselleria de Justícia ha posat en funcionament tres nous jutjats, el mercantil número 4 i social número 18 de València i el jutjat de primera Instància número 13 d’Alacant, que començaran els seus treballs a partir d’aquest dilluns.

Aquestos tres jutjats van ser aprovats pel Consell de Ministres el passat 13 d’octubre de 2017 i havien d’engegar-se al llarg d’aquest any, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El jutjat de Primera Instància número 13 d’Alacant se situa en un local del carrer dels Doscientos d’Alacant i comptarà amb una plantilla de 10 funcionaris (4 gestors, 5 tramitadors i un auxili).

D’altra banda, els jutjats mercantil número 4 i social número 18 de València se situen de forma provisional en la segona planta de la Ciutat de la Justícia, al costat de l’Audiència Provincial.

En aquest espai van estar fins a aquesta setmana els jutjats de Primera Instància número 1, 2, 3, i 4, que van resultar directament afectats pel foc del passat mes de setembre i que ja han tornat a la seua localització original i estan desenvolupant les seues tasques amb normalitat.

Els tres jutjats compten amb una plantilla de 27 noves persones funcionàries entre gestors i tramitadors processals, així com els auxilis judicials.

Aquestes persones prendran possessió demà dilluns i, a partir d’aquest moment, començaran a desenvolupar les seues funcions en els seus respectius òrgans judicials.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat la importància de la creació d’aquestos nous jutjats donada la càrrega de treball que han de suportar en una gran quantitat d’ells.

“Seguirem reivindicant al Ministeri de Justícia que s’amplie la planta judicial de la Comunitat i esperem tindre una resposta satisfactòria per part del nou govern espanyol, atés el dèficit de jutjats que arrossega la Comunitat Valenciana”, ha agregat Bravo.

Comparteix

Icona de pantalla completa