Diari La Veu del País Valencià
Puig reconeix la gravetat de la detenció de Jorge Rodríguez i Oltra apunta que sembla una cosa seriosa i lletja

El cap del Consell, Ximo Puig, ha reconegut que és conscient de la gravetat que envolta la detenció a primera hora d’aquest dimecres del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, encara que ha demanat prudència abans de prendre una decisió política perquè no disposa de més informació, ja que la detenció del també alcalde d’Ontinyent l’ha agafat a Benidorm, on s’ha reunit amb la reina Letizia.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha manifestat que tot el que apunte a un presumpte cas de corrupció “preocupa” el govern valencià, “qualsevol, siga del partit que siga, siga de la sigla que siga”, perquè al País Valencià li està “costant molt eixir de l’estigma de la corrupció”.

La detenció de Rodríguez aquest dimecres ha coincidit amb la reunió de Puig amb la reina Letizia motiu pel qual el cap del consell ha incidit que no disposava de més informació per a fer un pronunciament polític sobre la continuïtat del socialista com a president de la Diputació. “Seria imprudent”, ha insistit Puig, qui ha demanat primer “escoltar, atendre i veure el que diu” Rodríguez. Fet i fet, Puig ha emplaçat la presa de decisions al moment en què concloga la investigació policial i dispose de més dades; després “parlarem de mesures polítiques”. “Jo mai demanaria la dimissió de cap responsable sense saber de què estem parlant”, ha explicat des de Benidorm Ximo Puig arran de la petició de destitució que han fet Ciutadans i el PPCV.

El cap del Consell es manté a l’espera de saber què diu el jutge; això no obstant, ha reconegut que són “conscients de la gravetat dels fets”.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, també ha valorat la detenció des de Barcelona, on s’ha reunit amb el cònsol general d’Alemanya, Peter Rondorf, i el cònsol honorari d’Alemanya a València, Gaspar Ripoll. La també coportaveu de Compromís ha admés que s’ha assabentat per la premsa dels escorcolls i detencions que s’estan practicant dins de la operació Alqueria, encara que “tant pel tipus de desplegament policial com per les actuacions judicials sembla una cosa seriosa i sembla una cosa lletja”.

“Contundència”

En tot cas, “si d’aquestes actuacions es desprén que hi ha hagut irregularitats, s’actuarà amb contundència, com sempre hem fet des d’aquest govern”, ha asseverat. Segons Oltra, “ens està costant molt eixir de l’estigma de la corrupció com per a desdejunar-nos amb titulars com aquest”. “Resulta realment preocupant i desolador –ha apuntat– i més tant com està costant desestigmatizar la Comunitat perquè la gent sàpiga que en aquesta Comunitat milions de persones s’alcen tots els dies i trauen avant honradament les seues famílies. Aquestos titulars són demoledors”, ha sentenciat.

Preguntada per si ha pogut parlar amb el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que encara “no”, atés que en aquestos moments el cap es troba en un congrés internacional de persones sordcegues a Benidorm, al costat de la reina Letizia. En tot cas, ha apuntat que espera poder parlar amb ell “al llarg del dia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa