Diari La Veu del País Valencià
Zaplana torna a la presó després de ser tractat a l’hospital d’una bronquitis

L’exmninistre i expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha tornat a la presó de Picassent després d’haver sigut tractat a l’Hospital de la Fe de València per uns problemes respiratoris. Segons fonts pròximes a la família, Zaplana ha sigut tractat d’una bronquitis. Tant Institucions Penitenciàries com l’hospital valencià han confirmat aquest dilluns el trasllat de Zaplana de la presó a l’hospital.

L’exministre està a la presó des del 24 de maig després de ser detingut en l’operació Erial, en el qual se l’investiga per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal. Zaplana està acusat de la comissió de 10 delictes.

El seu advocat, que ja va demanar sense èxit la seua llibertat per raons humanitàries, ha remés aquest dilluns un nou escrit a la titular del jutjat d’instrucció número 8 de València per a reclamar la seua posada en llibertat condicional o, en defecte d’això, una mesura de presó atenuada.

En l’escrit, segons les fonts consultades per EFE, apel·la al risc vital de l’exministre davant la gravetat del seu estat de salut, perquè pateix un quadre profund d’immunosupressió i un risc major de contraure infeccions. La jutgessa ja va rebutjar al començament del mes de juny la seua posada en llibertat d’acord amb el criteri de la Fiscalia, que considerava que existeix risc de fugida i de destrucció de proves.

El passat 5 de juny, l’expresident valencià va ser traslladat durant unes hores al mateix centre hospitalari, en aquest cas per a rebre el tractament i passar els controls habituals a causa de la leucèmia que pateix. Segons les fonts d’Institucions Penitenciàries, l’ingrés d’aquest dilluns s’ha produït per decisió dels sanitaris de la presó de Picassent. Les fonts pròximes a la família han afegit que el trasllat s’ha realitzat d’urgència davant els problemes respiratoris que presentava.

L’exmninistro i expresident de la Comunitat Valenciana Eduardo Zaplana ha tornat a la presó de Picassent de València després d’haver sigut traslladat per problemes respiratoris a l’hospital de la Fe, on li han diagnosticat bronquitis, han informat a Efe fonts pròximes a la seua família.

Segons aqueixes fonts, Zaplana va ser portat a l’hospital per problemes derivats del mal funcionament del seu pulmó esquerre.

Institucions Penitenciàries i l’hospital valencià van confirmar el trasllat de l’exministre, que pateix leucèmia des de fa tres anys, però no van detallar els motius per raons de confidencialitat de la informació clínica.

Zaplana està a la presó des del 24 de maig després de ser detingut pel cas Erm, en el qual se li investiga per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

El seu advocat, que ja va demanar sense èxit la seua llibertat per raons humanitàries, ha remés hui un nou escrit a la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València per a reclamar la seua posada en llibertat condicional o, en defecte d’això, una mesura de presó atenuada.

En l’escrit, segons les fonts consultades per Efe, apel·la al risc vital de l’exministre davant la gravetat del seu estat de salut, perquè pateix un quadre profund d’immunosupressió i un risc major de contraure infeccions.

La jutgessa va rebutjar al començament del mes de juny la seua posada en llibertat d’acord amb el criteri de la Fiscalia, que estima que existeix risc de fugida i de destrucció de proves.

El passat 5 de juny, l’expresident valencià va ser traslladat durant unes hores també a la Fe, en aqueix cas per a rebre el tractament i passar els controls habituals per la leucèmia.

La decisió hui, segons les fonts d’Institucions Penitenciàries, la van prendre els sanitaris de la presó de Picassent i, segons fonts pròximes a la família, el trasllat es va realitzar d’urgència davant els problemes respiratoris.

Comparteix

Icona de pantalla completa