Diari La Veu del País Valencià
Podem comunica oficialment a Compromís i EUPV que vol una coalició en 2019

El secretari d’anàlisi política i senador de Podem, Ferran Martínez, ha indicat que la seua formació enviarà una carta aquest dilluns a Compromís i EUPV per a fer els “primers passos” i conéixer la seua “predisposició” a concórrer plegats en les Eleccions Municipals i Autonòmiques de 2019.

Així ho ha assenyalat Martínez en una roda de premsa acompanyat per la diputada estatal Àngela Ballester després de la consulta a l’Assemblea Ciutadana de març, on es va aprovar per “immensa majoria” que Podem havia de “tendir la mà” a altres forces polítiques i socials.

“Els oferim començar a fer els primers passos per a organitzar aquesta confluència, una plataforma política conjunta de cara a les Eleccions Municipals i Autonòmiques. Immediatament després de fer-los arribar la carta, farem una ronda de contactes amb ells i reunions bilaterals a partir de la setmana que ve”, ha manifestat Martínez.

Ballester ha indicat que, a més de les dues formacions polítiques, Podem també se citarà amb una “llista llarga” d’organitzacions i moviments socials, que han sigut un “pilar fonamental” del canvi polític valencià i els consultaran si creuen que és “necessari” un acord ampli.

“Pensem que un espai ampli és la forma de millorar la Comunitat i sabem que hi ha una majoria àmplia de ciutadania valenciana que espera açò de nosaltres. No és una qüestió solament electoral, sinó una construcció d’una proposta col·lectiva”, ha destacat Ballester.

Contactes informals

La diputada ha assenyalat que entre Podem, Compromís i EUPV han existit “contactes informals” i ha considerat que després d’estiu és un “bon moment per a seure junts, fer un diagnòstic i posar en comú les propostes o polítiques que necessita la Comunitat”.

Preguntat per les reticències mostrades pel síndic de Compromís, Fran Ferri, d’anar plegats als comicis de 2019, Ferran Martínez ha assenyalat que és “molt respectuós” amb la realitat interna de la coalició perquè entén que és “diversa”. No obstant això, ha assegurat que hi ha una “àmplia majoria” de votants de Podem i Compromís que està demandant que hi haja una confluència.

Finançament irregulal del Bloc

Pel que fa al possible finançament irregular del Bloc i com pot afectar a la possible confluència, Martínez ha indicat que la seua postura és “la mateixa” que fa unes setmanes. “Hi ha tres possibilitats: que el Bloc pose tots els mitjans per a demostrar que no hi ha hagut finançament irregular; que pose els mitjans i es demostre que sí que hi ha hagut un cas de finançament irregular i prenga les mesures necessàries, o que hi haja un problema d’aquestes característiques i no es faça res”, ha assenyalat.

El senador ha puntualitzat que en els dos primers casos la confluència podria “tirar endavant”, mentre que el “problema” es donaria si les acusacions foren “fermes” i no s’assumiren responsabilitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa