Diari La Veu del País Valencià
Una desena de persones són ateses a Alacant en una Nit de la ‘Cremà’ amb pocs incidents

Una desena de persones han sigut ateses en la passada matinada durant les últimes hores de les festes de les Fogueres d’Alacant, en la coneguda com a Nit de la Cremà.

Segons fonts de l’ajuntament, la Creu Roja va realitzar sis atencions sanitàries, la primera d’elles sobre les 2.00h per a traslladar a l’hospital una dona de 44 anys per l’impacte d’una carcassa en la Foguera Baver-Els Antigons.

A les 3.00h al carrer les Palmes es va atendre la cremada d’un petard. També es va intervindre per a atendre quatre persones: una per caiguda al Pont Roig, una altra per dolor toràcic que va ser traslladada a un centre hospitalari a Plaza Mar, un home per dolor al braç a la plaça Sèneca i una quarta persona al carrer Sant Vicent.

L’alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón González, han felicitat els bombers, policies locals i voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja per “una de les millors Nits de la Cremà, sense incidents greus i amb molta seguretat. El ritme de la cremà va ser bo, ja que a les 1.20h s’havia cremat el 23% dels monuments, a les 2.30h la meitat i passades les 4.00h es va arribar al 81%.

El regidor també ha donat l’enhorabona a l’equip d’operaris de jardins i bombers que van treballar en els vessants del castell, ja que “enguany només s’ha produït un conat d’incendi a la muntanya Benacantil” amb motiu de la palmera que va donar inici a la cremà de les fogueres. En canvi, altres anys n’hi ha hagut fins a una desena.

Fonts dels bombers han destacat que el balanç ha sigut molt positiu i s’han mostrat satisfetes de l’evolució de la nit en què van treballar intensament per a cremar tots els monuments i dels portals de les barraques amb celeritat. A més, a les 3 del matí els bombers van intervindre per a apagar un incendi en un àtic sense ferits.

González ha remarcat que han sigut unes fogueres “multitudinàries, amb un ple total de visitants i turistes tota la setmana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa