Diari La Veu del País Valencià
El 112 rep 3.837 telefonades durant la nit de Sant Joan

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 3.837 telefonades durant la nit de Sant Joan entre les 20.00 hores d’aquest dissabte i les 08.00 d’aquest diumenge, que s’han traduït en la gestió de 1.333 incidents.

Segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter, on més incidents es van registrar va ser a la demarcació d’Alacant, amb 609, mentre que a València es van atendre 584 casos i a Castelló, 132, a més d’altres huit en zones limítrofes. La majoria dels incidents eren d’índole sanitària, un 51,16% del total, o relatius a la seguretat, un 21,61%.

València

Creu Roja ha atés un total de 133 incidències a les platges de la demarcació de València i ha evacuat 11 persones. La majoria d’atencions s’han donat a la platja de la Malva-rosa de València, amb un total de 97 assistits i sis evacuats. En concret, a la Malva-rosa, es van atendre 41 intoxicacions etíliques, 12 persones per ferides, 10 per contusions, nou per cremades, quatre per cossos estranys en l’ull i una per lipotímia. A més, es van atendre altres 20 incidències de diversa índole no especificades.

En total, es va haver d’evacuar de la Malva-rosa un total de sis persones: quatre per intoxicació etílica, una més per intoxicació etílica a la qual se li va sumar una crisi d’ansietat i una sisena persona per taquicàrdia.

Les platges de Gandia nord van ser les segones on més assistències es van realitzar. En total va haver-hi 17 atencions, de les quals sis van ser cremades i altres sis, ferides; dues intoxicacions etíliques, i tres persones ateses per contusions, objecte estrany en l’ull i hipertensió arterial respectivament. En aquest cas, es va evacuar una persona per intoxicació etílica i una altra per una luxació en el genoll.

A Oliva es van atendre huit incidències: cinc cremades de primer grau, una de segon grau, una per fregament i una ferida. Així mateix, es va evacuar una persona per dolor estomacal.

Per la seua part, en platja de la pedania suecana del Perelló es van atendre quatre persones: una per contusions, una altra per un esquinç, una altra per una bambolla i una per una ferida incisa en un dit.

A Tavernes de la Valldigna es van atendre dues persones per cremades, mentre que es va haver d’evacuar-ne una per cremades als peus i a una altra per marejos i pèrdua del coneixement.

Finalment, en Pinedo es van atendre dues persones per intoxicació etílica i una més per marejos, mentre que a Gandia sud es va assistir una persona amb una cremada no solar i una altra per nàusees i vòmits. En cap d’aquestes platges es va requerir evacuar ningú.

Comparteix

Icona de pantalla completa