Diari La Veu del País Valencià
La UPV analitzarà en una trobada la relació entre les dones i les matemàtiques, l’art i la tecnologia

La Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà des del dimecres 27 fins al divendres 29 de juny el I Congrés Internacional Atenea. Sota el títol ‘Dones: Artistes, Tecnòlogues’, la trobada està adreçada a professionals, estudiants i investigadores d’àrees tecnològiques i artístiques.

Des del comité científic del congrés s’afirma que l’objectiu principal d’Atenea és “crear una zona de trobada per a dones d’àrees artístiques i tecnològiques per a fomentar la figura de dones professionals artistes i promoure la creació de projectes interdisciplinaris”.

Taules redones, tallers i una exposició

El congrés inclou, entre altres activitats, diferents taules redones i sis tallers en què participaran professionals del món de l’art, la dansa, la programació creativa, la teoria de l’art, el màrqueting digital, el cinema i la música.

Durant eixos dies, a la UPV s’analitzarà la relació entre les dones i les matemàtiques, l’art i la tecnologia. També es posarà l’accent principalment en les tecnòlogues pioneres, en el binomi dones-associacionisme en l’àmbit educatiu i investigador i en els nous reptes en innovació educativa.

El congrés es completa amb una exposició que reunirà 20 peces d’art digital i electrònic, projeccions, concerts i performances. L’obertura serà el dimarts 26, a les 18 hores, a la sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de la UPV i suposarà la preinauguració d’Atenea.

Un projecte transversal, interdisciplinari i col·laboratiu

La conferència de clausura serà a càrrec de Nuria Oliver, directora de Recerca en Ciències de Dades en Vodafone. En aquesta sessió, l’enginyera en telecomunicacions i doctora pel Media Lab de l’Institut Tecnològic de Massachusetts respondrà a la pregunta ‘On estan les dones en tecnologia?’.

Segons l’organització, “Atenea és una iniciativa nascuda a la Comunitat Valenciana amb projecció internacional que funciona com una xarxa de trobada i col·laboració per a i entre dones, artistes i tecnòlogues. És un projecte transversal, interdisciplinari i col·laboratiu, amb funcions educatives, artístiques i socials”.

Docents i investigadores de la UPV, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, el Conservatori Superior de Dansa de València, el Conservatori Superior de Música de València i la Berklee School of Music València formen part d’aquesta iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa