Diari La Veu del País Valencià
València Activa concedirà ajudes de fins a 3.500 euros a persones que es donen d’alta com a autònomes

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València llança, a través de València Activa, les ajudes municipals València Activa Emprén 2018, que tenen com a objectiu fomentar la creació d’activitat empresarial per mitjà d’ajudes destinades a donar suport a les altes en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a la ciutat.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat “la importància de donar suport als nous projectes empresarials de la ciutat, generadors d’ocupació i de noves oportunitats laborals”.

La quantia total destinada a atendre aquestes ajudes és de 600.000 euros. Les persones beneficiàries rebran, com a mínim, una quantia fixa de 3.000 euros. Aquesta xifra s’incrementarà en 500 euros en el cas de dones, així com en persones aturades de llarga durada, menors de 30 anys, majors de 45 o amb diversitat funcional.

Les sol·licituds es poden presentar des d’aquest dijous, 21 de juny, fins al dimecres 11 de juliol.

Ajudes a projectes empresarials, emprenedors i joves

Durant 2017, el consistori va destinar un total d’1.460.000 euros a ajudes per a projectes empresarials i emprenedors. Ho va fer a través de les ajudes València Activa Crea, destinades a donar suport i fomentar les indústries creatives i culturals amb 200.000 euros; les ajudes València Activa Emplea, amb una dotació econòmica total de 400.000 euros, que tenien l’objectiu de fomentar l’ocupació estable i de qualitat; les ajudes València Activa Emprén, concedides a 178 idees emprenedores, i les ajudes València Activa Impuls Econòmic, amb un import total de 200.000 euros, l’objectiu de les quals era donar suport a l’activitat econòmica de València, concedides a 58 empreses.

A això cal sumar-hi, dins de la campanya d’ocupació i formació per a joves Anem!, les ajudes València Activa Jove destinades a la formació en anglés per valor de 60.000 euros, de les quals es van beneficiar 75 persones, amb 200 euros cadascuna per a pagar les taxes dels exàmens oficials de nivell intermedi d’anglés.

Comparteix

Icona de pantalla completa