Diari La Veu del País Valencià
El regidor valencià que va acusar Rajoy de vendre Espanya a separatistes se suma a la carrera per a liderar el PP

“Don Mariano, li ha entregat vosté Espanya a la pitjor esquerra que ha existit al nostre país, també li ha donat Espanya als separatistes”, escrivia el 2 de juny un regidor del PP de l’Ajuntament de la Font de la Figuera (la Costera) en el seu mur de Facebook. Ara, aquest regidor, Elio Cabanes, se suma a la carrera per a liderar el PP. Cabanes ha presentat aquest dimecres a la seu estatal del partit la seua candidatura per a presidir-lo, amb un projecte per a “transformar-lo des de les bases”.

Cabanes, que s’ha presentat amb 140 avals, ha assenyalat que ha decidit presentar-se perquè no li agrada “el camí que està agafant el partit i el país”. “Ha arribat el moment d’alçar-se del sofà i començar a treballar”, ha afegit. Cabanes ha assegurat que fa dos anys que treballa amb un equip en la renovació del partit per a transformar-lo des de baix. Per això, una de les seues propostes és que els congressos se celebren a l’inrevés que ara, és a dir, “des dels locals fins al nacional”.

El regidor valencià també ha matisat les seues paraules sobre Rajoy i li ha demanat disculpes. A més, ha assenyalat que és “un gran president” i ha valorat la forma en què ha decidit celebrar aquest congrés extraordinari. “Que discrepe en alguna cosa no significa que vaja contra ell ni res per l’estil”, ha afegit.

Cabanes, fa unes setmanes, es preguntava si Mariano Rajoy es pensa que els membres de l’executiu de Sánchez “no ho sabran fer” i així, amb un suposat nou govern espanyol fracassat, “a les pròximes, arrasem”. Per això, el regidor valencià l’advertia que “aquestos no són Zapatero; aquest només era un babau motivat”. “Aquestos d’ara tenen males arts, dominaran tots els mitjans, ens vendran una realitat que no és certa i una benevolència de tots els seus actes”, continuava Cabanes.

Això no obstant, el regidor feia saber a Rajoy que “l’Espanya de criteri seguirà distingint la veritat de l’engany, però no en som bastants”. “No els traurem fins que Espanya passe fam de nou”, es lamentava el regidor popular.

Cabanes qualificava Rajoy com un “estratega” que “ha guanyat batalles i guerres”. Davant el repte polític de fer fora el proper govern espanyol de Sánchez, el regidor valencià desitjava que l’expresident del PP, fent ús d’eixe do per a l’estratagema política del gallec, “tinga un pla com sempre ha tingut”. Ara bé, Cabanes, per si de cas Rajoy s’havia quedat sense maniobres de combat polític, li emfatitzava: “Si no és així, si estima aquest país i té vergonya, ja pot comprar-se una corda i fer allò dels samurais, però a l’espanyola”, li inquiria invitant-lo a fer-se l’harakiri, això sí, amb tarannà castís.

Comparteix

Icona de pantalla completa