Diari La Veu del País Valencià
El Consell i València promocionen la ciutat com a ‘LGTBI friendly’ amb accions en fires i en l’Orgull

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, va avançar aquest divendres les principals actuacions de 2018 adreçades al segment LGTBI, que, alineades amb Turisme València, tenen com a objectiu “reivindicar València i la Comunitat Valenciana com a destinació ‘LGTBI friendly'”.

Colomer, que va estar acompanyat per la primera tinent d’alcalde de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, va destacar el creixement significatiu del segment LGTBI per tot el món i va apuntar que “es tracta d’una demanda que presenta un elevat poder adquisitiu i que té gran capacitat de generar rendibilitat en les destinacions que visita”.

El secretari autonòmic va voler remarcar la voluntat d’ambdues entitats de construir “un projecte turístic sedimentat sobre valors com l’hospitalitat, la tolerància, la diversitat i el respecte”. En aquest sentit, va recordar que la setmana passada el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que destaca “la capacitat de la Comunitat Valenciana de ser una destinació d’acolliment, responsable, oberta i sense complexos amb qualsevol tipus de públic”.

Per la seua banda, Sandra Gómez va expressar que “València és una ciutat oberta, inclusiva i respectuosa”. “Volem formar part d’aquest grup de ciutats que donen visibilitat a la diversitat, d’una manera explícita, treballant perquè algun dia deixe de ser necessari. Aspirem a això, des del convenciment que aquest moment arribarà prompte”, va declarar Gómez.

Així mateix, va afegir que “fins aleshores volem posar-nos al servei de les persones LGTBI, projectar-nos com som: una ciutat hospitalària i cosmopolita per a visitar tot l’any. Volem acollir i compartir amb parelles, amics i famílies que vinguen a València, independentment de la seua condició o identitat sexual, la nostra creativitat, cultura i gastronomia, a més del nostre inigualable patrimoni natural i arquitectònic”.

Una guia del territori valencià com a destinació turística LGTBI

Durant la seua intervenció, el president de l’AVT va avançar que per primera vegada hi haurà una guia completa del País Valencià com a destinació turística LGTBI, “una publicació que se sumarà als plànols LGTBI ja publicats de València, Alacant i Benidorm”.

Així mateix, va assenyalar que l’oferta LGTBI valenciana ha estat present en 2018 en fires i esdeveniments internacionals de Berlín, Londres i Budapest. A més, va avançar que “Turisme participarà aquest dissabte en la manifestació de l’Orgull de València amb una carrossa on es promocionaran les destinacions LGTBI de tota la Comunitat”.

En aquesta línia, “també participarem en les manifestacions del dia de l’Orgull de Madrid i Barcelona i estarem presents en la Convenció Mundial de Turisme LGTBI”, va afirmar Colomer.

A més, va remarcar el reforç en l’estratègia de xarxes socials específica en aquest segment, així com “l’aliança pública i privada que estem construint amb els empresaris vinculats a aquest sector”. Per al titular de Turisme “aquest programa ha vingut per a quedar-se” i constitueix un “revulsiu important en la política turística de la Comunitat”.

Turisme i l’Ajuntament de València també estaran presents a la TTG – LGBT Conference, que se celebrarà a Londres el 4 de juliol, unes jornades que tractaran temes com la diversitat en el lloc de treball, els hàbits de viatge dels turistes LGTBI en 2018, les destinacions que estan adreçades a la comunitat LGTBI i les tendències de màrqueting de les diferents companyies per a campanyes de mercat LGTBI.

Comparteix

Icona de pantalla completa