Diari La Veu del País Valencià
Rajoy abandona la política i demana tornar de registrador a Santa Pola

L’expresident del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha comunicat aquest divendres la renúncia a l’acta de diputat al Congrés, just dues setmanes després de perdre la moció de censura l’1 de juny.

L’escrit registrat, al qual ha tingut accés Europa Press, es limita a informar de l’abandó de l’escó, que venia ocupant ininterrompudament a la Cambra des de les eleccions espanyoles de 1989.

El passat 5 de juny, quatre dies després de la seua eixida de la Moncloa, Rajoy va anunciar davant el Comité Executiu Nacional del PP la seua decisió d’abandonar la Presidència del PP i la convocatòria d’un congrés extraordinari perquè trie el seu successor, un conclave que tindrà lloc els pròxims 19 i 20 de juliol a Madrid, segons ho va traslladar a la Junta Directiva Nacional del passat dilluns.

Segons ha anunciat el PP en un comunicat, Rajoy té previst sol·licitar el seu reingrés al Cos de Registradors de la Propietat una vegada formalitzada la seua baixa com a diputat. El passat 5 de juny, l’encara president popular ja va comunicar al Comité Executiu Nacional del seu partit la decisió d’abandonar l’activitat política i, posteriorment, la Junta Directiva Nacional va convocar el 19é Congrés del partit per a escollir nou líder per al 20 i 21 de juliol.

Rajoy té plaça de registrador de la propietat a Santa Pola ( Baix Vinalopó), que es va traure amb 24 anys d’edat i que només va ocupar durant dos anys. Un company seu d’oposicions l’ha ocupada de forma provisional durant els darrers 28 anys, els mateixos que Rajoy ha estat dedicat a l’activitat política, on ha ocupat des d’una regidoria a la ciutat de Pontevedra fins a la presidència del govern espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa