Juan Perro, Els Amics de les Arts i Raimundo Amador, entre els artistes del festival Nits al Castell de Xàtiva

El cartell del certamen el completen Maria Arnal, Joan Bagés i la mallorquina Maika Makovski junt amb el Brossa Quartet
/ València
8 juny 2018 01:00h

La ciutat de Xàtiva es prepara per a l'arribada del Festival Nits al Castell, un festival musical que se celebra des de fa vint-i-una edicions i on ha comptat al llarg dels anys amb la presència d'artistes estatals i internacionals com Gloria Gaynor, Estrella Morente, José Mercé, Kiko Veneno, Bebe, Manel o Maria del Mar Bonet, entre molts altres.

El proper mes de juliol les nits d'estiu es faran més amenes al monumental Castell de Xàtiva gràcies a les actuacions Raimundo Amador, Els Amics de les Arts, Maria Arnal i Marcel Bagés, Maika Makovski & el Brossa Quartet i Juan Perro.

Aquest any, el festival, que va ser presentat el passat mes de gener a la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR), s'iniciarà el dissabte 7 de juliol amb el blues flamenc del guitarrista i cantant Raimundo Amador, qui presentarà algun tema del seu proper nou treball, una remasterització del seu mític Noches de flamenco y blues on els seus seguidors podran gaudir dels grans clàssics de la seua carrera des dels seus començaments amb Veneno y Pata Negra fins a la seua carrera en solitari.

El dia 14 serà el torn del grup Els Amics de les Arts, que presentarà l'últim disc de la banda Un estrany poder (Sony Music, 2017). Després d'aconseguir tres Discs d’Or al llarg de la seua carrera, la banda de Barcelona trau el seu treball més aclamat amb el qual el passat 2017 va rebre el Premi Enderrock de la Crítica al millor artista, considerat un dels millors discs de l'any. La crítica musical l'ha qualificat com un pas endavant a la seua carrera musical, un treball vigorós, més electrònic i contundent; una evolució que no deixa de banda l'essència d'Els Amics de les Arts i la seua complicitat a l'escenari. La professionalitat i solidesa d'Els Amics de les Arts es fa evident en una posada en escena que no deixa indiferent amb el seu directe estructurat i enèrgic.

El dia 21 de juliol actuarà en doble concert l'artista revelació de la qual tothom parla: Maria Arnal. També actuaran Marcel Bagés i la mallorquina Maika Makovski acompanyada del Brossa Quartet. Els primers presentaran els temes del seu nou disc 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017) erigit en un dels discs clau de l'any i guanyadors de quatre Premis de la Música Independent per Millor Àlbum de Pop i Àlbum de l'Any (per 45 cerebros y 1 corazón), Millor Artista Emergent i Cançó de l'Any (per Tú que vienes a rondarme).

Gràcies al seu directe s'han consolidat com una de les experiències més emotives, torbadores i emocionants del nostre present musical conjugant tradició i avantguarda, sensualitat i compromís social, poesia i molta màgia.

Seguidament, Maika Makovski, que compta ja amb set treballs al mercat presentarà Chinook Wind (Warner 2016), un disc que suposa una ruptura amb la seua trajectòria musical fins al moment, allunyant-se del rock per a endinsar-se en un espai més íntim i personal.

A Xàtiva vindrà acompanyada pel prestigiós Brossa Quartet amb qui podrem gaudir d’un remolí escènic íntim i personal on predominen els arranjaments de corda i metalls que ens transporten a un viatge als seus orígens, Macedònia, la terra natal del seu pare. Un viatge cercant les seues arrels amb cançons úniques i emocionants plenes d'essència .

Finalment, el festival es tancarà el dissabte 28 de juliol amb l'actuació de Juan Perro –Santiago Auserón–, ex de Radio Futura i popular al pop dels anys 80, qui ens presentarà El viaje (La Huella Sonora, 2016) junt amb els nous temes inèdits del disc que ha publicat aquest maig. Un bagatge ple d'experiències i talent, amb el qual Juan Perro aconsegueix una sinceritat total amb la seua música capaç d'afrontar qualsevol estil i transmetent la seua essència i originalitat amb una ficada en escena impecable, gràcies al talent dels seus excel·lents músics, que en format trio, aconsegueixen construir tots els accents i ambients necessaris a les seues composicions. Una Huella Sonora on escoltar el pas elegant de Juan Perro.

next