Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat es personarà en el cas de la F1 per a recuperar els diners desviats presumptament per Camps

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat aquest divendres que l’administració es personarà com a acusació en el cas de la Fórmula 1 per a garantir que si va haver-hi diners malversats tornen a les arques públiques, després que la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat que es processe l’excap del Consell Francisco Camps pels presumptes delictes de prevaricació i malversació.

“Seguirem amb total dedicació aquest judici i en qualsevol cas, la Generalitat es personarà, perquè si algú s’ha beneficiat d’actuacions polítiques irregulars en termes econòmics, eixos diners s’han de tornar a les arques públiques valencianes”, ha dit en declaracions a La Sexta recollides per Europa Press.

Puig ha incidit que “al marge del que la Justícia decidisca, Camps ha comés una gran estafa en termes polítics als valencians” perquè va dir “dies abans d’unes eleccions” que la Fórmula 1 els “costaria zero euros” i “com a mínim, ha costat 308 milions d’euros als valencians”. “És el que efectivament demostra el resultat d’una època absurda, amb un balafiament massiu que ens ha generat problemes gravíssims”, ha criticat Puig.

En aquesta línia, s’ha referit a la creació en l’etapa de Camps “d’una empresa tapadora perquè finalment haguera de ser rescatada pel propi Govern quan tenia 40 milions d’euros de pèrdues”. “Hi ha molts esdeveniments, com la Copa Davis, que s’ha celebrat fa poc ací i que finalment ens ha costat menys de 300.000 euros, que generen molts més recursos dels que va generar la F1”, ha afegit.

“Abans s’exportava corrupció, ara credibilitat”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també s’ha pronunciat respecte al processament de Camps. Per a la també consellera d’Igualtat aquestos fets evidencien que al País Valencià “hi havia instal·lat un sistema de corrupció” i està convençuda que “encara queden moltes persones per caure”.

A més, ha celebrat que les pràctiques il·lícites estiguen fora de les institucions valencianes i que el nou executiu espanyol haja volgut fitxar a tants valencians. “Abans s’exportava corrupció, ara, en canvi, credibilitat”, ha manifestat Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa