Diari La Veu del País Valencià
Oltra, al PPCV sobre els centres de menors: Són els àngels de l’infern amb els més vulnerables

Mónica Oltra ha esclatat davant les contínues crítiques del PPCV a la seua gestió dels centres de menors. En una resposta durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell, la responsable d’Igualtat i Políqiues Socials no s’ha estalviat desqualificacions contra el que considera un tractament “repugnant, cruel i impropi d’un partit democràtic” de la qüestió pels populars.

“Lamente moltíssim la incoherència i la irresponsabilitat del PPCV. És signant del Pacte per la Infància i l’està vulnerant-lo tots els dies. Critica que falten places als centres de protecció i que calen més places residencials i es posa al costat d’Epanña 2000 a les pancartes. Està amb l’extrema dreta per a dir que no es posen en marxa aquestos recursos”, s’ha lamentat.

Carregant el vídeo…

Per això ha demanat que “expliquen perquè un partit signant del pacte per la Infància junt amb Save de Chlidren, Caritas, Unicef i la Creu Roja” va “als municipis a assenyalar els xiquets i a enviar-los un missatge repugnant, que és que ‘les vostres famílies no vos han vogut i aquesta societat, tampoc'”.

Oltra ha conclòs que al PPCV “no li interessen els xiquets, els més vulnerables, els qui més necesssiten de protecció. De fet ja descrit els poulars com a “àngels de l’infern” per als menors que necessiten protecció.

La número dos del Consell també ha carregat contra la decisió de l’ajuntament socialista de Paterna (l’Horta Oest) de vetar l’obertura d’un centre. “A Paterna hi ha una moció que la Generalitat hi ha recorregut. Això no es consulta als veïns, com no es consulta si es compleixen els drets fonamentals. Es consulta si vols un vial, un pipican o el color de la vorera, però no sobre si els drets dels xiquets i xiquetes es compleixen al teu municipi o no. És una qüestió de garantia constitucional del dret a la vida i a la integritat física”, hi ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa