Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Sánchez resoldre ja la reforma del finançament

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha avançat aquest dijous que la seua formació reclamarà a la nova ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que reunisca de forma urgent els presidents autonòmics per a abordar d’una vegada i com més prompte millor la reforma del model de finançament autonòmic.

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació, després de reconéixer que, ara com ara, el seu partit hi està “esperançat”, perquè en la situació actual els valencians estan “en el pou” pel que fa al finançament autonòmic.

“Esperem que aquesta ministra no siga com Cristóbal Montoro –el seu predecessor–, que s’ha passat quatre anys dient ‘ara va’, i no anava mai”, ha assegurat Baldoví. “Per tant, reclamaríem amb urgència que es convocara una reunió de presidents i que s’abordara d’una vegada per a sempre aquest model”, ha afegit.

El portaveu de Compromís també ha aprofitat per a demanar al nou ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, que desenvolupe des de la seua cartera mesures per a millorar la vida dels valencians i “faça una aposta decidida per liberalitzar l’AP-7”.

En resum, Baldoví ha assegurat que el nou govern de Sánchez “envia alguns missatges positius. “Estem contents que hi haja una gran representació de dones i un Ministeri de Ciència”, ha celebrat.

Grande-Marlaska, un perfil poc amable

No obstant açò, Baldoví ha apuntat, a continuació, que “hi ha altres missatges” amb els quals no estan “tan contents”, com és el nomenament del magistrat Fernando Grande-Marlaska com a nou ministre d’Interior. “Se n’hauria pogut escollir un altre amb un perfil molt més amable. Volem derogar la ‘llei mordassa’ i crec que no és un missatge molt clar en eixe sentit”, ha apuntat.

En tot cas, Baldoví ha volgut “desitjar el millor” al nou govern espanyol. Això sí, a continuació ha manifestat que esperen que “el PSOE del govern siga igual que el PSOE de l’oposició i que totes aquelles coses que deia en l’oposició també les diga en el govern”. “No comença massa bé en llevar esmenes valencianes al Senat. Però en fi, ho entenem”, ha matisat.

Comparteix

Icona de pantalla completa