Diari La Veu del País Valencià
El Festival de les Arts serà el primer esdeveniment musical amb un ‘punt violeta’ de la Generalitat

El Festival de les Arts arriba aquest divendres i dissabte a la seua quarta edició, la primera que comptarà amb un ‘punt violeta’ de la Generalitat i, també, la primera vegada que l’administració posa un estand d’aquest tipus en un esdeveniment d’aquestes característiques. No serà, però, un cas aïllat. De moment una desena de festivals comptaran amb aquest estand compartit per l’Agència Valenciana de Turisme, l’Institut de les Dones, Calcsicova i l’IVAJ.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la directora de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, juntament amb el director del festival, David Sánchez, han presentat aquest dijous al migdia a València aquest punt d’atenció.

Turisme amb valors

Colomer ha destacat que “cal vincular la identitat i l’oferta turística amb els valors”. Per això, en aquestos punts informatius de la Generalitat “es donarà a conéixer l’oferta turística, però també s’informarà sobre la sida i els drets de les dones”. “En el camí cap a la igualtat s’hi troben la música, l’art i els nostres festivals”, ha afegit.

Per la seua banda, Such ha agraït als promotors del Festival de les Arts que cedisquen un espai per al ‘punt violeta’. “Cal visibilitzar i sensibilitzar tota la gent, jove i no tan jove, que acudeix a aquestos festivals de música”, ha exposat. La funció d’aquest estand és la d’informar i assessorar si es dóna algun cas de violència masclista o agressió sexual. “Volem oferir un espai on es puguen dirigir les dones que ho necessiten”, ha descrit Such.

En aquesta ocasió, el ‘punt violeta’ estarà obert de 17h a 23h i hi haurà professionals de la psicologia i del treball social, capacitats per a oferir intervenció immediata i acompanyament posterior. Aquestes persones formen part de la plantilla del Centre Dona 24 Hores que la Generalitat té a València. “La intenció també és acostar aquestos centres a un públic que els desconeix”, ha afegit Such. Per als festivals vinents es contractaran més professionals, a fi de cobrir tots els ‘punts violeta’ previstos sense desatendre els Centres Dona 24 Hores d’Alacant, Dénia, Castelló i València.

5.000 persones ‘tatuades’ amb un QR

Colomer ha destacat la importància dels festivals musicals, i de la música en general, com a element identitari valencià. A més, el secretari autonòmic ha avançat que aviat es presentarà “una anàlisi del potencial turístic del producte musical”.

L’Agència Valenciana de Turisme també aprofitarà el Festival de les Arts per a posar en marxa una estratègia d’advergaming, és a dir, una barreja de publicitat i joc. Concretament, 5.000 persones seran ‘tatuades’ amb una calcomania en forma de QR per a accedir des d’un telèfon a tota la informació turística del voltant. Així doncs, seran una mena d’aplicació ‘en viu’ a què podran connectar-se elles mateixes, però també altres assistents al festival.

Les dates de la cinquena edició

Sánchez ha recordat que les entrades d’aquesta edició del Festival de les Arts estan esgotades des de fa un mes i que més de 40.000 persones passaran per allà aquest divendres i dissabte. Segons ha dit el director del festival, també estan plens molts hotels de la ciutat, s’han creat 1.200 llocs de treball directes o indirectes gràcies a l’esdeveniment i hi ha un impacte econòmic de més de 17 milions d’euros.

Enguany, a més d’artistes musicals, també hi haurà cinc il·lustradores que faran les seues obres simultàniament al desenvolupament del festival. Sánchez ha reconegut que “l’espai ja se’ns ha quedat xicotet” però seguir creixent no és una decisió de l’empresa, sinó que depén també de la Generalitat i de CACSA. Finalment, el director del festival ha fet públiques les dates de la cinquena edició, que serà el 7 i 8 de juny de 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa