Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans instarà el Congrés a portar la Llei de Plurilingüisme al Constitucional

Ciutadans ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei (PNL) per a recórrer contra la Llei Valenciana de Plurilingüisme davant el Tribunal Constitucional. Segons ha explicat la diputada del Grup Parlamentari Ciutadans Marta Martín “existeixen, segons l’Alta Inspecció Educativa, el Defensor del Poble i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, seriosos dubtes sobre la constitucionalitat de la norma, ja que no es garanteix la igualtat de tot l’alumnat en relació als seus drets lingüístics”.

En aquest sentit, la diputada per la circumscripció d’Alacant ha assenyalat que “aquesta llei regula la política lingüística educativa sota els mateixos principis segregadors del decretàs del conseller Marzà que va tombar el TSJ”. Per això, la iniciativa de Ciutadans insta el govern espanyol a “mantindre la comissió bilateral entre el govern [espanyol] i la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana sobre aquesta llei i, en cas de no aconseguir-se cap acord que garantisca la no discriminació per raó de llengua, es presente un recurs d’inconstitucionalitat”.

Esperem que Sánchez tinga més encert i seny que el Consell i respecte la igualtat dels xiquets i xiquetes valencians”, ha subratllat Martín, al mateix temps que ha reclamat al PSOE que “retire la Llei de Plurilingüisme i escolte els pares”. Respecte a la gestió del PP, ha criticat que “han marxat sense detindre aquest atropellament als drets dels estudiants valencians i deixant un greu problema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa