Diari La Veu del País Valencià
Isabel Celáa, exconsellera del govern de Patxi López, serà la ministra d’Educació

Isabel Celáa (Bibao,1949) serà la nova ministra d’Educació del govern espanyol, segons confirmen fonts properes a la dirigent basca a Europa Press.

La socialista Isabel Celáa agafa la cartera d’Educació del nou executiu espanyol. Celáa és professora i va exercir de consellera d’Educació, Universitats i Investigació en el govern del PSE-EE, presidit per Patxi López, des de 2009 a 2012. La nova ministra també va ocupar escons al parlament de Gernika en diversos períodes.

Celáa se suma així a l’astronauta Pedro Duque, qui assumeix les competències en Ciència i Universitat.

Una nova interlocutora

Amb la designació de Celáa queda esclarit amb qui haurà de negociar el conseller d’Educació, Vicent Marzà, la Llei de Plurilingüisme. Fins l’arribada de Sánchez a La Moncloa, aquesta normativa es troba enquistada i anava a debatre’s en una comissió bilateral, tal com ho havia plantejat el PP.

Aquest passat cap de setmana el titular de Campanar ja va avançar que demanaria a la futura ministra d’Educació la disolució d’aquesta comissió. El fet que Celáa prové d’una comunitat autònoma on ha gestionat un sistema educatiu bilingüe pot afavorir que atenga les demandes valencianes amb una sensibilitat molt diferent de la del darrer ministre, Íñigo Méndez de Vigo.

Comparteix

Icona de pantalla completa