Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Valenciana de la Innovació treballa amb l’IVF per a finançar empreses amb projectes innovadors

L’equip directiu de la Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut aquest dimarts una reunió de treball amb l’Associació Valenciana de Startups i les acceleradores d’empreses Lanzadera, Insomnia i Biohub amb la finalitat establir un nou espai de col·laboració entre aquestes iniciatives empresarials de base innovadora i els programes de suport que promou aquesta agència.

El vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, ha explicat que les diferents línies d’ajudes que impulsa la institució que coordina l’estratègia d’innovació al País Valencià estan obertes a tot tipus de companyies, independentment de la seua grandària i de la seua fase de desenvolupament. L’AVI està treballant, de fet, junt amb l’Institut Valencià de Finances (IVF) en la definició d’un conveni per a donar suport al finançament d’empreses amb projectes innovadors. L’Agència dipositarà els seus actius financers en el banc públic de la Generalitat i serà una comissió conjunta integrada per representants d’ambdues institucions la que determine la destinació final d’aquestos fons, que en 2018 ascendeixen a un total de 3,65 milions d’euros.

Per la seua banda, les principals acceleradores radicades en el pol d’innovació de la Marina de València, així com l’Associació Valenciana de Startups, d’àmbit autonòmic, es van comprometre a proporcionar propostes concretes amb la finalitat de contribuir a la consecució dels objectius de l’AVI. És a dir, enfortir i consolidar el sistema valencià d’innovació per a millorar així el model productiu.

Les quatre entitats que han participat en aquesta reunió s’han oferit, a més, a aportar la seua experiència en el desenvolupament de negoci als diferents òrgans de la Agència per a ajudar a determinar, per exemple, l’acceptació en el mercat d’una nova iniciativa o ampliar la captació d’inversions en una fase posterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa