Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat destaca la col·laboració publicoprivada com a fórmula d’èxit dels parcs logístics

La directora general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Helena Beunza, ha destacat la gestió publicoprivada professionalitzada com a element d’èxit en els parcs logístics. Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en la taula col·loqui “Per què invertir en immologística a la Comunitat Valenciana?”, organitzada en el Saló Internacional de la Logística (SIL) 2018 que se celebra a Barcelona.

La directora general d’EVha ha explicat que el Parc Logístic de València (PLV) està despertant gran interés en inversors especialitzats a causa d’una eficaç gestió per part de l’actual govern valencià, la qual cosa s’ha traduït en un increment de demandants de sòl.

Beunza ha assegurat que, per al Consell, el sector logístic és vital per al desenvolupament del País Valencià, té grans perspectives de creixement i és clau per a aconseguir un model econòmic amb un creixement més sostenible.

“Som una gran porta d’entrada per als productes asiàtics a Europa i és fonamental agilitar les connexions logístiques per a guanyar competitivitat en els mercats nacionals i internacionals i disposar de zones logístiques de màxima qualitat i mediambientalment sostenibles”, ha apuntat.

Per aquest motiu, l’actual executiu valencià ha fet importants esforços per a potenciar el PLV. Situat en un lloc estratègic, compta amb més de 700.000m² de parcel·les, dels quals 450.000m² estan destinats a la logística i 250.000m² al magatzematge i reparació de contenidors buits. A això cal sumar-li més de 100.000m² de zones verdes i àrees destinades a l’aparcament de vehicles, tant lleugers com pesats.

Beunza també ha remarcat que l’èxit del PLV radica en la gestió professional que es realitza a través de l’Entitat Urbanística de Conservació, que està sota el control públic de la Generalitat i s’exerceix a través d’EVha, en la qual també participen les empreses implantades al parc.

“Per a gestionar amb eficàcia i qualitat els parcs logístics és fonamental que hi haja una col·laboració publicoprivada i al PLV tenim un clar exemple que aquesta fórmula és un gran encert”, ha assegurat.

Promocionar el sòl empresarial per a generar ocupació estable

Per la seua banda, el director de l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV), Xavier Navarro, ha presentat el visor cartogràfic de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana en la segona taula de treball d’aquesta vesprada, que ha abordat el “Sòl logístic de municipis de la Comunitat Valenciana”.

El Visor, ha explicat el director de l’ICV, és “una eina espacial per a visualitzar i informar de les característiques dels parcs empresarials”. L’objectiu, ha afegit, “és que puga localitzar aquells sòls industrials que per la seua situació, dimensions o serveis puguen ser d’interés per a qualsevol usuari”. En definitiva, ha destacat Navarro, “volem que servisca per a promocionar el sòl empresarial per a generar ocupació estable i un teixit industrial equilibrat”.

La fira de logística més important del sud d’Europa

Barcelona acull des d’aquest dimarts i fins al 7 de juny la vintena edició de la Fira de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain més important del sud d’Europa, el SIL, que enguany compta amb el País Valencià com a “comunitat convidada” i com a referència del sector “per la seua ubicació estratègica, pel potencial de les seues connexions tant aèries com marítimes i terrestres, així com per la qualitat i extensió del seu sòl logístic i industrial i l’estabilitat i creixement econòmic experimentat en els últims anys”.

Així ho ha expressat el secretari autonòmic d’Habitatge, Josep Vicent Boira, durant la presentació del Saló Internacional de la Logística, en el qual també han participat el secretari de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricardo Font, i el delegat especial de l’Estat en funcions en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Jordi Conet.

Junt amb Boira i com a representants valencians també han assistit la secretària autonòmica d’Economia, Blanca Marín; la directora general d’Evha, Helena Beunza, i el president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro.

La vintena edició del SIL compta enguany amb un 10% més d’empreses participants que l’any passat i suma per segon any consecutiu sinergies amb la fira eDelivery Barcelona Expo&Congress, fira clau en l’eCommerce. D’aquesta manera, enguany el SIL acollirà més de 650 empreses, un 40% d’elles internacionals i procedents de 41 països, així com 150 novetats logístiques que es presentaran al llarg dels tres dies de congrés i les propostes de 12 empreses emergents vinculades a la cadena de subministrament, la logística i el transport.

En aquest context, l’objectiu de la Generalitat és aconseguir, tal com ha explicat Boira, “una major presència i rellevància de la Comunitat en el sector logístic, en un moment clau per al nostre desenvolupament econòmic i per a la captació d’inversions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa