Diari La Veu del País Valencià
Pep Gimeno ‘Botifarra’ deixa la banda i es passa a l’orquestra simfònica al Palau de la Música

Aquest dimecres s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva el concert simfònic de Pau Chàfer i Pep Botifarra, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de juny al Gran Teatre de Xàtiva. Es tracta d’una iniciativa ideada pel músic Pau Chàfer, qui ha realitzat l’arranjament d’una sèrie de peces característiques del repertori valencià, que fins ara estaven fetes per a banda i rondalla, però que a partir d’ara també podran ser interpretades per orquestra simfònica.

“Estem molt orgullosos que tant Pau com Pep ens vingueren a comentar aquest projecte, ja que ve a tancar el cicle de dignificació del que és la cultura popular valenciana dotant d’uns arranjaments les cançons populars que fan que puguen ser interpretades per orquestres simfòniques”, ha explicat el regidor del Gran Teatre, Alfred Boluda.

El repertori de cançons serà fàcilment recognoscible per a la gent, ja que hi haurà una selecció variada de temes, alguns d’ells cançons populars que porten més de tres dècades sent cantades per artistes com Pep ‘Botifarra’. Seran un total de deu peces, malgrat que algunes d’elles contenen diferents peces més menudes del folklore valencià, amb parts cantades i altres instrumentals. Aquestos arranjaments seran interpretats per 72 músics de l’orquestra simfònica de València i per 16 membres de la rondalla, a més de Pau Cháfer al piano i Pep ‘Botifarra’ cantant.

El concert comptarà també amb reconeguts artistes que acompanyaran l’espectacle: Marina Rossell, Vicent Torrent, Miquel Gil, Xavi Agulló, Paco Muñoz o el xativí Feliu Ventura. El concert arribarà a Xàtiva just un dia després de la seua presentació oficial, que tindrà lloc el dia 29 de juny al Palau de la Música de València.

“Hem fet un gran esforç perquè moure quasi un centenar de persones per a un concert és molt complicat. La idea era agafar aquestes peces tradicionals i traslladar-les al màxim format, el de l’orquestra simfònica, per a aconseguir que no es perden amb el pas del temps”, ha destacat Chàfer.

Les entrades per al concert al Gran Teatre de Xàtiva estan disponibles a partir de hui al lloc habitual: a la Casa de la Joventut, físicament, i a Instanticket, de manera telemàtica. Els preus oscil·len entre els 15 i els 18 euros per a intentar que l’espectacle puga arribar a tot el món.

Comparteix

Icona de pantalla completa