Diari La Veu del País Valencià
La sentència a ‘La Manada’ protagonitza el debat ‘Justícia i Feminisme’ de la Universitat de València

El cicle de debats ‘La Nau de la Igualtat’, organitzat per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, planteja per a aquest dijous a les 18.30h la sessió ‘Justícia i Feminisme’. L’acte, sorgit arran del debat social generat per les últimes sentències en matèria de violència masclista, estarà protagonitzat pel cas de ‘La Manada’ i tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de València.

En aquesta sessió hi intervindran Lucía Avilés Palacios, magistrada i portaveu de Mujeres Juezas; Teresa Peramato Martín, fiscal adscrita a la Fiscalia de Sala contra la Violència sobre la Dona, i Margarita Soler Sánchez, presidenta del Consell Jurídic Consultiu i professora de Dret Constitucional Universitat de València. La periodista Rosa Solbes López serà l’encarregada de moderar el debat.

Lucía Avilés és magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Arenys de Mar i és una de les dotze jutgesses que en desembre de 2015 van muntar Mujeres Juezas, una associació que pretén “contribuir al desenvolupament i difusió de la Justícia i de la Igualtat, a través de la conscienciació i sensibilització de la ciutadania, en general, i de les jutgesses i dels jutges, en particular, sobre la necessitat de la defensa dels Drets Humans”.

Teresa Peramato Martín és fiscal adscrita a la Fiscalia de Sala contra la Violència sobre la Dona. Ha sigut integrant del Grup d’Experts de l’Observatori Estatal de Violència contra la Dona per a l’elaboració del Primer Informe Anual de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona (2007) i el passat 8 de març va rebre el Premi Igualtat ‘Alicia Salcedo’ del Col·legi d’Advocats d’Oviedo.

Margarita Soler és presidenta del Consell Jurídic Consultiu valencià. Ha sigut membre del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret de la Universitat de València des de 1993. També va ser directora de Programa en el Ministeri d’Educació i Ciència des de 1989 fins a 1992 i és integrant de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional.

L’entrada al debat d’aquest dijous és lliure i l’aforament, limitat a la capacitat de la sala. Entre els objectius perseguits amb els debats de ‘La Nau de la Igualtat’ destaca “el fet de polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d’avançar per a aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d’igualtat”, expliquen des de la Universitat de València. En aquesta ocasió, el debat abordarà la necessitat de parlar de la teoria feminista, del dret i de com la jerarquia de gènere està present en el món jurídic.

Des de setembre de 2016. el Paranimf ha acollit diversos debats de ‘La Nau de la Igualtat’ i ha tractat, entre altres temes, la prostitució, els ventres de lloguer, la custòdia compartida, la maternitat o la quarta onada del feminisme després del 8 de Març.

Comparteix

Icona de pantalla completa