Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat recupera 271.636 euros de FITUR des d’un compte suís de Correa

La Generalitat Valenciana veurà rescabalats parts del danys i perjudicis que van causar els onerosos contractes concedits il·legalment a l’empresa Orange Market per al muntatge dels estands de l’Agència Valenciana de Turisme a FITUR. Francisco Correa, cap de la trama Gürtel i del grup d’empreses a què pertanyia Orange Market, pagarà els 271.636 euros de responsabilitat civil per danys i perjudicis dictats en la sentència de 8 de febrer de 2007 del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) per la peça de FITUR que ha portat a la presó l’exconsellera Milagrosa Martínez.

El TSJ va designar responsables subsidiaris de la indemnització el mateix Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, Milagrosa Martínez i la resta de condemnats en la causa, tant treballadors del grup empresarial com càrrecs de Turisme.

Però serà Correa qui es farà càrrec del pagament amb la intenció d’obtindre “beneficis penitenciaris”, segons dicta una resolució del TSJ signada per la presidenta, Pilar de la Oliva, i els magistrats Juan Climent i Antonio Ferrer.

Els diners provenen d’un compte al Crédit Suisse de Ginebra a nom de la societat Golden Chain Properties S.A. facilitat per Correa al tribunal amb el permís personal del condemnat perquè les autoritats helvètiques facen arribar l’ordre de pagament a l’entitat bancària.

El TSJ ha ordenat el desbloqueig de la quantitat exacta requerida per a compensar la Generalitat. Els diners s’ingressaran al compte de consignacions de la Sala Penal del TSJ abans de transferir-los a l’erari valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa