Diari La Veu del País Valencià
Mata assegura que amb Zaplana van començar 20 anys horribles de Partit Popular de la Comunitat Valenciana

“Amb ell va començar tot”. Així s’ha expressat aquest dimarts el portaveu a les Corts del PSPV, Manolo Mata, després de conéixer la detenció de l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana per un presumpte delicte fiscal i de blanqueig de capitals.

Per al diputat socialista, aquesta detenció forma part d’un “nucli de dirigents corruptes que van arruïnar” el País Valencià durant dues dècades. “No podem oblidar els 20 anys horribles del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Es van endur tot el que pogueren i convertiren els seus somnis en els nostres malsons”, ha destacat, alhora que ha afegit que la gestió de Zaplana ja anava marcant la seua manera de fer política: “Va entrar en política comprant l’Alcaldia de Benidorm i després va contractar Julio Iglesias per una milionada per a fer quatre concerts”.

Tot i que la notícia ha arribat de manera inesperada a primera hora d’aquest dimarts, per al síndic socialista “estava cantada”, encara que durant molts anys ningú donara importància a les denúncies dels mitjans de comunicació i de la resta de formacions polítiques. Així mateix, ha ressaltat que tots els presidents populars que han passat per la Generalitat, excepte Alberto Fabra, tenen problemes “preocupants” amb la justícia.

“En la boda de la filla d’Aznar, menys els cambrers, tots tigueren problemes judicials”, ha indicat de manera irònica Mata. No obstant això, el portaveu socialista ha indicat que, com a advocat, respectarà la presumpció d’innocència de l’expresident popular fins a tindre noves informacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa